Te sem tudsz nyaraláson kikapcsolni? Nem vagy egyedül

Egy kutatás szerint minden negyedik vakációzónak nehézséget okoz, hogy teljesen "kikapcsoljon".

A kétezer felnőtt megkérdezésével készült felmérés alapján a megkérdezettek közel felének (47 százalék) két vagy több napra van szüksége ahhoz, hogy valóban kikapcsolódjon és "nyaralási üzemmódba" váltson át.

A "mindennapi élet" miatt való aggódás a legfőbb figyelemelterelő tényező ((39 százalék szerint), amelyet a hátrahagyott munka (30 százalék) és a nyaralás után visszatérő feladatok (29 százalék) követnek. A válaszadók 11 százaléka pedig attól szorong, hogy otthon hagyta a házikedvencét.

A "relax üzemmódba" kerülés legjobb módja a válaszadók egyötöde szerint a zenehallgatás. A relaxációs segédeszközök listájának élén a lágy hullámok csobogása (41 százalék) áll, majd a felszállás előtti repülőgép zúgása (24 százalék) és a homok "ropogása" a talpunk alatt (24 százalék) következik.

A szállodába érkezéskor a barátságos üdvözlés 21 százaléknál csodákra képes. Bár sokan nehezen kapcsolnak ki azonnal, 30 százalékuk úgy érzi, hogy már hivatalosan is megkezdte a nyaralást, miközben a célállomásra utazik.

Az utazás kezdetét jelzi az is, ha valaki beállítja az "out of office" e-mail értesítést (16 százalék), befejezi a csomagolást (12 százalék) és megérkezik a szállodába (kilenc százalék).

A digitális detox is kulcsfontosságú lehet a kikapcsolódásban, mivel az ezt segítő offline tevékenységek listáján előkelő helyet foglal el a könyvek olvasása (37 százalék), az ébresztés mellőzése (32 százalék) és a közösségi média használatának csökkentése (15 százalék).

Míg egyeseknek néhány napba telik, mire belerázódnak a nyaralásba, addig a vakáció utáni "mámor" átlagosan három nap után kezd elhalványulni – és egy héttel  a hazatérés után teljesen eltűnik.

A OnePoll kutatása szerint azonban a nyaraláson készült fotók visszanézése (36 százalék), a vakáció helyszínén kóstolt ételek fogyasztása (23 százalék) és egy nyaralás alatt megkezdett olvasmány befejezése (22 százalék) lehet a kulcs a pihenés élményének "kitolásához".

A vakáció ideje mindenkinek közeleg, ez pedig azt jelenti, hogy turisták tömkelege lepi el az olasz partokat is. De nem mindenhol.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

nyaralás | utazás | felmérés | vakáció | kikapcsolás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom