A bruschetta igazi nyári étel, ami számos változatban elkészíthető éppen aktuális kedvünk szerint. A tökéletesre sütött pirítósra tehetünk paradicsomot, ricottát, sőt, akár gyümölcsöt is. Fontos azonban, hogy megtaláljuk a legjobb ízkombinációkat. Ehhez nyújtunk segítséget három különleges változattal.
Klasszikus bruschetta
Hozzávalók:
- 5 evőkanálextra szűz olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 4 nagy paradicsom kockára vágva
- 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál só
- 1 nagy bagett, szeletelve
Elkészítése:
Első lépés: Egy serpenyőbe hevítsünk fel négy evőkanál olajat, adjunk hozzá két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd 2-3 perc múlva húzzuk le a tűzről és tegyük félre!
Második lépés: Egy tálba tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, a felaprított bazsalikomot, a balzsamecetet és a sót! Adjuk hozzá a fokhagymás olajat és keverjük össze, majd hagyjuk pihenni legalább 30 percig!
Harmadik lépés: A bagettet szeleteljük fel, mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, dörzsöljük meg fokhagymával és előmelegített sütőben süssük aranybarnára! Amikor a pirítós elkészült, kanalazzuk rá a paradicsomot és azonnal tálaljuk!
Ricottás bruschetta
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- 1 doboz ricotta
- 1 marék rukkola
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 nagy bagett szeletelve
Elkészítése:
Első lépés: A klasszikus recept szerint elkészítjük a pirítóst.
Második lépés: A pirítósokat megkenjük ricottával, sózzuk, ha szükségesnek érezzük. Vékonyra szeletelt avokádóval és rukkolával díszítve kínáljuk.
Gyümölcsös bruschetta
Hozzávalók:
- 1 doboz mascarpone
- 2 evőkanálnyi méz
- 3-4 darab érett füge
- 1 nagy bagett
- 2 evőkanál olíva olaj
Elkészítése:
Első lépés: A korábbiakhoz hasonlóan elkészítjük a pirítóst azzal a különbséggel, hogy nem dörzsöljük be a bagettszeleteket fokhagymával.
Második lépés: Az elkészült pirítósokat megkenjük mascarponéval, ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott fügét és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Azonnal tálaljuk.
A bazsalikomos pesztó pedig egy ikonikus olasz szósz, amelyet tésztára vagy bruschettára is tehetünk, de bátran fűszerezhetjük vele sült húsainkat, halainkat is.
(Fotók: Getty Images)
nyár | előétel | recept | bruschetta | olasz
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!