Ezek a nyári ételek a kerti partik sztárjai lesznek

A bruschetta igazi nyári étel, ami számos változatban elkészíthető éppen aktuális kedvünk szerint. A tökéletesre sütött pirítósra tehetünk paradicsomot, ricottát, sőt, akár gyümölcsöt is. Fontos azonban, hogy megtaláljuk a legjobb ízkombinációkat. Ehhez nyújtunk segítséget három különleges változattal.

Klasszikus bruschetta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanálextra szűz olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 nagy paradicsom kockára vágva
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy bagett, szeletelve

Elkészítése:

Első lépés: Egy serpenyőbe hevítsünk fel négy evőkanál olajat, adjunk hozzá két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd 2-3 perc múlva húzzuk le a tűzről és tegyük félre!

Második lépés: Egy tálba tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, a felaprított bazsalikomot, a balzsamecetet és a sót! Adjuk hozzá a fokhagymás olajat és keverjük össze, majd hagyjuk pihenni legalább 30 percig!

Harmadik lépés: A bagettet szeleteljük fel, mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, dörzsöljük meg fokhagymával és előmelegített sütőben süssük aranybarnára! Amikor a pirítós elkészült, kanalazzuk rá a paradicsomot és azonnal tálaljuk!

Ricottás bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • 1 doboz ricotta
  • 1 marék rukkola
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 nagy bagett szeletelve

Elkészítése:

Első lépés: A klasszikus recept szerint elkészítjük a pirítóst.

Második lépés: A pirítósokat megkenjük ricottával, sózzuk, ha szükségesnek érezzük. Vékonyra szeletelt avokádóval és rukkolával díszítve kínáljuk.

Gyümölcsös bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 doboz mascarpone
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 3-4 darab érett füge
  • 1 nagy bagett
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítése:

Első lépés: A korábbiakhoz hasonlóan elkészítjük a pirítóst azzal a különbséggel, hogy nem dörzsöljük be a bagettszeleteket fokhagymával.

Második lépés: Az elkészült pirítósokat megkenjük mascarponéval, ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott fügét és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Azonnal tálaljuk.

A bazsalikomos pesztó pedig egy ikonikus olasz szósz, amelyet tésztára vagy bruschettára is tehetünk, de bátran fűszerezhetjük vele sült húsainkat, halainkat is.

(Fotók: Getty Images)

recept | előétel | bruschetta | nyár | olasz

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom