Margarita, Daiquiri, Julep és Mojito évszaktól függetlenül.
Nemzetközi mixerek és bármenedzserek osztották meg tapasztalataikat arról, hogy miként érdemes a nyár ízeit ötvöző ikonikus koktélokat téli köntösbe öltöztetni. Van, aki a Margaritához használt blancót tequilára cseréli és szegfűszeget, fahéjat, szegfűborsot és szerecsendiót is tesz bele, hogy
megidézze a mézeskalács ízvilágát.
Más a Mojitóban a fehér rumot cseréli sötét rumra, hogy aztán egy kevés zsályával és rozmaringgal emelje még magasabb szintre. Sőt, a tél egyik igazán nagy slágere egy charlestoni bárban a Gin Toasty nevű kreáció, ami tulajdonképpen
egy egyszerű, forró vízzel készült gin tonik.
Mit kell tenni ahhoz tehát, hogy a klasszikus nyári koktélok télen is sikert arassanak?
Használjuk olyan alkoholokat, amelyek tölgyes, diós, karamell ízeket hordoznak magukban! A könnyedebb alapanyagok helyett válasszuk a testesebbeket!
Használjunk fűszereket, csempésszük bele az italokba a földes jegyeket! Különösen jó választás lehet például a rozmaring.
Hideg helyett forró koktélokban gondolkodjunk! A meleg alapanyag nem csak nyugtató hatással van az alkoholos ital fogyasztójára, de az ízeit is jobban ki tudja élvezni.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
alkohol | koktél | alkoholos ital | téli koktél | ital
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!