Close
Így téliesítsd kedvenc nyári koktéljaidat

Így téliesítsd kedvenc nyári koktéljaidat

Margarita, Daiquiri, Julep és Mojito évszaktól függetlenül.

Nemzetközi mixerek és bármenedzserek osztották meg tapasztalataikat arról, hogy miként érdemes a nyár ízeit ötvöző ikonikus koktélokat téli köntösbe öltöztetni. Van, aki a Margaritához használt blancót tequilára cseréli és szegfűszeget, fahéjat, szegfűborsot és szerecsendiót is tesz bele, hogy

megidézze a mézeskalács ízvilágát.

Más a Mojitóban a fehér rumot cseréli sötét rumra, hogy aztán egy kevés zsályával és rozmaringgal emelje még magasabb szintre. Sőt, a tél egyik igazán nagy slágere egy charlestoni bárban a Gin Toasty nevű kreáció, ami tulajdonképpen

egy egyszerű, forró vízzel készült gin tonik.

Mit kell tenni ahhoz tehát, hogy a klasszikus nyári koktélok télen is sikert arassanak?

Használjuk olyan alkoholokat, amelyek tölgyes, diós, karamell ízeket hordoznak magukban! A könnyedebb alapanyagok helyett válasszuk a testesebbeket!

Használjunk fűszereket, csempésszük bele az italokba a földes jegyeket! Különösen jó választás lehet például a rozmaring.

Hideg helyett forró koktélokban gondolkodjunk! A meleg alapanyag nem csak nyugtató hatással van az alkoholos ital fogyasztójára, de az ízeit is jobban ki tudja élvezni.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

alkoholos ital | ital | alkohol | koktél | téli koktél

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom