Szuperegyszerű, de ízletes, selymes állagú paradicsomos padlizsánszósz kerül a tökéletesre főzött tészta tetejére, hogy aztán zamatos bivaly mozzarellával és egy csipetnyi csilivel váljon teljessé.
A Pasta alla norma egy hagyományos paradicsomos és padlizsános tésztaétel, amely szicíliai recept alapján készült. Tökéletes vegetáriánus recept, a sajt elhagyásával pedig vegán fogásként is tálalható, ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Ha nagyobb adag szószt készítünk, remekül felhasználhatjuk lasagne-hoz, pizzaszószként, vagy sült húsok és halak mellé.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes padlizsán apró kockákra vágva
- 4 zúzott fokhagymagerezd
- 1/4 teáskanál csili pehely
- 60 dekagramm paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor friss bazsalikom
- 30 dekagramm tészta
- 1 csomag mozzarella
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: Hevítsük fel az olívaolajat, majd keverjük hozzá a padlizsánt és pároljuk 10-15 percig. Beletesszük a fokhagymát és a csili pelyhet, majd tovább főzzük alacsony lángon két-három percig.
Második lépés: Beletesszük a paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet és a cukrot. Negyedórán át főzzük, amíg a padlizsán meg nem puhul és a paradicsomnak szósz állaga nem lesz. Fűszerezzük, frissen aprított bazsalikommal meghintjük.
Harmadik lépés: Az előzetesen al dentére főtt, leszűrt tésztához hozzákeverjük a szószt, összefőzzük két-három perc alatt, rátépkedjük a mozzarellát és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tálaláskor parmezánnal és bazsalikommal megszórva kínáljuk.
(Fotó: Getty Images)
padlizsán | gasztronómia | konyha | olasz | mediterrán
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!