Ezeket az ételeket ne vidd magaddal egy nyári piknikre

A nyár tökéletes alkalmat ad a vízparti piknikezéshez, vagy egy jó társaságban eltöltött romantikus esti időtöltéshez a szabadban egy hatalmas kosárnyi finomsággal.

Legyen szó a legrögtönzöttebb piknikről, vagy egy előre gondosan eltervezett eseményről, érdemes körültekintőnek lennünk az ételek és italok megválasztásánál. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amiket nem tudnánk könnyen elcsomagolni és olyanok is, amelyek egész egyszerűen tönkremennek a nyári melegben.

A szakértők szerint a legfontosabb, hogy gondoskodjunk arról, hogy legyen az ételek között jégakku, de ezek sem tudnak csodát tenni. Érdemes mindenféle majonézes fogást kerülni, hiszen a meleg hatására megváltozik az állaga és az íze is.

Melegen sokkal olajosabb lesz és tönkreteszi az ételt, amibe beletettük.

Szintén érdemes mellőzni a frissen sülteket, hiszen ahogyan a nevük is árulkodik róluk, ezeket sütést követően, még melegen érdemes fogyasztani. A sült krumpli mind közül a legrövidebb élettartamú, azonnal megváltozik az állaga, ahogyan hűlni kezd. Igaz ez a rántott csirkére is, amely forrón és ropogósan az igazi.

Ezek helyett érdemes a kosarunkba friss zöldségeket és gyümölcsöket tenni. Jó választás a bogyós gyümölcsök, az alma és a barack is. Az uborkából és görögdinnyéből készült saláták pedig remekül hidratálnak a melegben.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tanácsok | trükk | tipp | nyári | étel

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom