Close
Figyelmeztet az FBI: soha ne töltsd így a mobilodat

Figyelmeztet az FBI: soha ne töltsd így a mobilodat

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda nem először hívja fel az utazók figyelmét a nyilvános töltők veszélyeire.

Legutóbbi, ezzel kapcsolatos Twitter-bejegyzésükben azt írták, hogy ne használjuk a repülőtereken, szállodákban és bevásárlóközpontokban található ingyenes töltőállomásokat,  mert a nyilvános USB-portokon keresztül rosszindulatú programok és szoftverek kerülhetnek az eszközeinkre.

Azt javasolják, hogy vigyünk magunkkal saját töltőt, és vegyük igénybe a konnektorokat inkább.

Ha nincs nálunk töltő, gyorssegély lehet a feltöltött laptop is,  de az is jó megoldás,

ha magunknál hordunk egy USB-adatblokkolót,

ami a töltőcsatlakozó és a mobiltelefon közé illesztve megakadályozza a rosszindulatú programok átjutását.

Illetve van még egy lehetőség a telefontöltésre abban az esetben, ha otthon maradt a töltő, de olyan helyek is akadnak a világon, ahol ilyen problémák egyáltalán nem merülhetnek fel.

(Forrás: The Points Guy, képek: Getty Images, Unsplash)

 

veszély | telefontöltés | töltés | töltő | nyilvános

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rengeteg magyar családnak már megfizethetetlen luxussá vált, annyira megdrágult a legnépszerűbb nyári szabadidős program

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram