Hadat üzen a napernyőknek és nyugágyaknak az új parthasználati törvény Görögországban

Miután tavaly széles körű tiltakozás indult a partok elfoglalása ellen, a görög parlament új jogszabályt fogadott el, amely többek között szigorúbb bírságokat és hatékonyabb ellenőrzési módszereket ír elő. Ebbe beletartozik a drónok használata is, emellett online platform nyílik a lakossági panaszoknak.

Kosztisz Hatzidakisz görög gazdasági és pénzügyminiszter szerint az a cél, hogy biztosítsák a szabad hozzáférést a strandokhoz, megvédjék az ország tengerpartjait és a környezetet, hozzájáruljanak az ország turisztikai felértékeléséhez, és védjék a közérdeket.

Az új jogszabály értelmében a nyilvános strandokhoz való hozzáféréssel kapcsolatos jogsértéseket 60 ezer euróig (23 millió 686 ezer forintig) terjedő pénzbírsággal fogják büntetni.

Ezenfelül egy online platformot hoznak létre, hogy átláthatóvá tegyék partvonal-használati árveréseket. A természetes partszakaszokra vonatkozó új rendelkezés megtiltja, hogy esernyőket és napozóágyakat helyezzenek el a Natura strandokon, és általában véve is szigorúbb szabályok vonatkoznak majd a strandok kezelésére.

Napernyőket és napozóágyakat maximum ötszáz négyzetméteren lehet elhelyezni, de ez a terület nem haladhatja meg a partszakasz felét. Az ilyen fizetős szakaszok között legalább hat méteres távolságnak kell lennie, és a napernyőket és napozóágyakat a partvonaltól legalább négy méterre kell elhelyezni.

Ha a görög szigetekre készülsz, ezt a hét dolgot érdemes tudnod.

(Forrás: GTP, képek: Unsplash)

görögország | ingyenes | napernyő | nyugágy | strand

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom