Pazar építészet és merész, izgalmas dizájn – Ilyen lesz a júliusban nyitó W Budapest

A Marriott International részeként működő W Hotels Worldwide júliusban új értelmezést ad a budapesti vendéglátás fogalmának a W Budapest megnyitásával.

A hotelnek az ikonikus Drechsler-palota ad otthont, az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úton. A Bánáti-Hartvig építésziroda tervei alapján a restaurációt és a belsőépítészeti munkákat a londoni BJB végezte, a szaktervezési munkákat a DVM group koordinálta. A díszes épületet a belsőépítészek gondosan restaurálták és átalakították, melyhez a palota gazdag kultúrtörténetéből merítettek ihletet, valamint annak sokrétű identitásából, úgymint egykori kávéházból, a társasági élet központjából, illetve a Magyar Állami Balettintézetből.

A W Rome 2021-es megnyitója nyomán a W Budapest reprezentálja a W Hotels dizájn-irányának folyamatos fejlődését, mely modern, hívogató, meglepő és kifinomult környezetet teremt a luxusutazók következő generációja számára.

A hamarosan megnyíló szálloda 151 stílusos vendégszobát és lakosztályt kínál majd, köztük a kivételes Extreme WOW-t – a W Elnöki Lakosztályát, valamint egy desztinációs bárt, éttermet, W Lounge-t és AWAY Spa-t, melyeket egytől egyig Budapest gazdag történelme, kreativitása és sokszínűsége ihletett.

– A W Hotels Budapestre érkezése váratlan, magával ragadó szállodai élményt és izgalmas új fejezetet kínál az ikonikus Drechsler-palota számára – nyilatkozta Jenni Benzaquen, a Marriott International európai, közel-keleti és afrikai márkaportfóliójának SVP-je. – Mivel a W Hotels márka folyamatosan fejlődik, szofisztikált tervezési elvekre támaszkodunk, miközben egyensúlyt teremtünk a modernitás, és – ahogy valamennyi W Hotel esetében – a finom játékosság között.

Két város története

A szálloda kialakítása ötvözi a város két oldalát, Budát és Pestet, ezen két rész gazdag örökségét megünnepelve az egymás mellé állításukkal. Ez ihlette az új szálloda „második réteg” („second skin”) dizájn narratíváját, amely az épület minden pontján izgalmas kölcsönhatást teremt az anyagok között. Puha rétegezéstől és csábító, túlméretezett boltívektől a fémhálók használatáig, amelyek mélységet és izgalmat visz a hálószobák dizájnjába – a második réteg esztétikája olyan tereket hoz létre, amelyek minden alkalommal újabb és újabb jelentéseket tárnak fel a W Budapestbe betérők részére.

A Drechsler-palota W Budapestté alakításának folyamata során az ikonikus épület számos értékes elemet biztosított, amelyeket az új dizájn nemcsak magába foglal, de ünnepel is. A varázslatos belső udvart az épület szívében egy finom, fátyolszerű üvegtető zárja be, amely megvédi a teret az időjárás viszontagságaitól, meghitt hangulatú lokációt teremtve ezzel az épületben. Az ötödik emelet egyedi fa-központú kialakítása követi a palota ezen részének eredeti funkcióját.

Legalul pedig egy speakeasy bar lehel új életet a szálloda földalatti szintjébe, tisztelegve az eklektikus karakterek és régi asztaltársaságok előtt, akik korábban gyakran megfordultak a térben.

A titkok fürdője

A Houdini ihlette illúzió kel életre a W Budapest AWAY SPA-jában, ahol a tükrök és a vízi elemek a végtelen tér és nyugalom érzetét keltik.

A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek megpihenhetnek, kiszabadulhatnak a nyüzsgő városból, és élvezhetik a spát.

Budapest híres termálfürdői által ihletett medence áll a középpontban, hagyományos csempével és aranyhálóval burkolva, különleges környezetben, ötvözve a város hagyományos, történelmi oldalát a W Hotels modernségével.

Történelmi inspiráció

A Loire-völgyi ihletésű, francia reneszánsz építészeti esztétika jelen lesz az újragondolt épületben, tükrözve a város olyan ikonikus helyeit, mint a Magyar Állami Operaház, a Széchenyi Gyógyfürdő és a szomszédos Andrássy úti épületek. Ezt a nagyszerű esztétikát játékosan modernizálták a szállodán belül, amely rózsaablakokkal, zöld, korall és mélykék gazdag színpalettával, valamint a Zsolnay-csempék kortárs verziójával, ékszer-ihlette lámpatestekkel és megannyi dekoratív motívummal rendelkezik.

– Amikor elindítottuk a projektet, rengeteg ihletet kaptunk, amelyből a különféle narratívák születtek. Ezek egyike Magyarország híres illuzionistája, Harry Houdini volt, és élete munkája a "nagy illúzió". Kreatív módon használtuk a tükröket az egész szállodában, hogy optikai illúziókat kreáljunk a mennyezeten, a falakon és a padlón, lehetővé téve, hogy Harry Houdini öröksége tovább éljen a W Budapesten keresztül – mondta James Brindley Bowler. – Gábor Zsa Zsa, egy másik híres magyar, aki az 1940-es években élen járt az európai kifinomultság Hollywoodba való bevezetésében - az ő karakterén keresztül szintén a retro csillogás játékosságát vittük bele az épületbe.

A balett több mint két évszázada szerves része a magyar kulturális életnek, a szállodában egykor az Állami Balettintézet és a Magyar Táncművészeti Főiskola kapott otthont. A belső tér finoman ünnepli az ikonikus táncművészeti ágat, lágy rózsaszín árnyalatokkal, ívelt vonalakkal és lenyűgöző világítástechnikával, amelyeket a tánc kecses gördülékenysége ihletett. A „balett etoile” esztétikát a teljesen fekete Extreme WOW és a teljesen fehér WOW lakosztályok mutatják be a vendégeknek, melyek színeihez a Hattyúk tava című balettből merítették a tervezők az ötletet.

Nyüzsgő találkozópont egy hedonista városban

Budapest különleges programok sorát kínálja, a nemzedékeken át öröklődőket új, feltörekvő trendekkel keverve, hogy élénk és eklektikus társadalmi színteret hozzon létre. A szálloda „Budapest Gambit” ihlette dizájnja a város híres sakkszeretetére utal. A kockás tábla mintái meglepő megjelenést kölcsönöznek,

beleértve a monokróm csempézett márványpadlót, a sakktábla ihlette mennyezeti tükröt a W Lounge-ban, a fekete-fehér csempézett falakat, a sakkmintás szőnyeget a folyosókon, valamint a sakkfigurákat szimbolizáló lámpákat, amelyek lágy megvilágítást biztosítanak az egész szállodában.

Ezt egészítik ki a budapesti kávéházi kultúrát idéző terek dizájnjai, melyekben a helyiek kávéval kezdik a napot, majd a szálloda éttermében, a Nightingale-ben koktéloznak, ahol a kék tónusok, fémes részletek és a kávéházi hangulatot idéző ülőhelyek az intimitás érzetét keltik.

Váratlan műalkotások

Az Adam Ellis Studio készítette a szállodán belül elhelyezett műalkotásokat. A belső tereket borító tapéták és képek modern eleganciát, merész részleteket és magyar történelmi lényeket és jelenítenek meg. A magyar mitológiai lények fűszövetből készült gobelin-triójától a zöld és arany fémes műalkotásokba öltözött fogadótérig, amely Houdini híres trópusi madarak madárházát mutatja be, csillárláncra függesztve; a szálloda falai friss perspektívákat kínálnak, amelyek felkeltik a kíváncsiságot.

Az Extreme WOW és WOW lakosztályokat egyedi tapéta díszíti, amely a szomszédos Magyar Operaház világába repíti a vendégeket. A hatalmas mennyezeti freskó által ihletett, magával ragadó tér görög istenek jeleneteit jeleníti meg, akik hangszeren játszanak, finom fémes árnyalatokban. Ez a hangulat a fürdőszobákra is kiterjed, ahol tengeri élőlények csillannak meg, finom vízi növények között. Ezeket a díszes alkotásokat statikus keretes műalkotások egészítik ki monokróm palettán, amelyek az „egy éjszaka a színházban” minden jellegzetes elemét ábrázolják. A Fantastic lakosztályok és szobák a szálloda Budapest Gambit dizájnját követik, színes absztrakt alkotásokkal kiegészítve, amelyek a város közkedvelt játékát ünneplik, valamint kiemelik a merész történelmi és az álomszerű városi víziókat is.

hotel | szálloda | budapest | Marriott International | W Hotels Worldwide

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom