Close
Újra utazhatunk a világ egyik legnépesebb országába

Újra utazhatunk a világ egyik legnépesebb országába

Idén mégiscsak megnézhetjük a Tádzs Mahalt: India ismét fogadja a nemzetközi turistákat.

Az indiai kormány bejelentette, hogy tizennyolc hónap  után készen áll a vízumkérelmek újbóli megnyitására,

ennek alapján a charterjáratokkal érkező külföldiek október 15-től, a kereskedelmi légitársaságokkal utazók pedig november 15-e után kapnak beutazási engedélyt a hatalmas országba.

Az indiai belügyminisztérium szerint a beutazóknak be kell tartaniuk az összes helyi Covid-megelőzési protokollt.

India egyébként már megnyitotta a vízumeljárást az üzleti, diplomáciai és tanulói utak esetében, mivel az esetszámok országszerte csökkentek, az átoltottság pedig egyre nő.

Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentése értelmében pedig jövő héttől a beoltott magyar és indiai állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között.

A Gangesz partján elterülő Varanászi a hinduizmus hét szent városának egyike. A városban közel kétezer szentély és templom található, sok ezek közül a folyóparton helyezkedik el, az oda érkező zarándokok célja is a folyó. A buddhizmus szempontjából is fontos hely, a hagyományok szerint Buddha ott tartotta első tanítását. Varanászi egy híd az emberiség múltjába.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

beutazás | engedély | dátum | india | vízum

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram