Close
Nyolchengeres, sofőrös Škodával tisztelegnek Csehszlovákia megalapítása előtt

Nyolchengeres, sofőrös Škodával tisztelegnek Csehszlovákia megalapítása előtt

Két év alatt restaurálta a gyár az 1932-es autót.

Napjainkban a „simply clever” a Škoda jelmondata, régen azonban ennél több volt a márka, ahogyan azt az a 860 Cabriolet is bizonyít, amelynek egyetlen, megmaradt példányát újították fel. Lenyűgöző megjelenésű autó, és a maga idejében, a harmincas években is az volt, a gyár csúcsmodelljének számított: nyolchengeres motor kilenc helyen csapágyazott főtengellyel, a sofőr és az utasok közötti, leengedhető üveg válaszfal, pótülések a személyzetnek, kar- és lábtámaszok, elektromos fűtés, szivargyújtó és az oldalablakok rolói is szolgálta a kényelmet. A közel öt és fél méteres, kéttonnás autó végsebessége elérte a 110 km/h-t.

Csehszlovákia megalapításának századik jubileumára a Škoda szakemberei teljes körűen restaurálták a járműtörténeti értékű autót. Felújították a fényezést, a tető- és az üléskárpitozást, elvégezték a szükséges javításokat a fa- és a karosszériaszerkezeten. A több mint nyolcvanéves kocsi olyan lett, mint az új, és bár menetkész állapotú, nem az utcán, hanem a Škoda Mladá Boleslav-i múzeumának állandó kiállításán lehet megcsodálni.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: Škoda)

oldtimer | csehszlovákia | veterán autó | mlada boleslav | skoda 860

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram