Close
Nyolchengeres, sofőrös Škodával tisztelegnek Csehszlovákia megalapítása előtt

Nyolchengeres, sofőrös Škodával tisztelegnek Csehszlovákia megalapítása előtt

Két év alatt restaurálta a gyár az 1932-es autót.

Napjainkban a „simply clever” a Škoda jelmondata, régen azonban ennél több volt a márka, ahogyan azt az a 860 Cabriolet is bizonyít, amelynek egyetlen, megmaradt példányát újították fel. Lenyűgöző megjelenésű autó, és a maga idejében, a harmincas években is az volt, a gyár csúcsmodelljének számított: nyolchengeres motor kilenc helyen csapágyazott főtengellyel, a sofőr és az utasok közötti, leengedhető üveg válaszfal, pótülések a személyzetnek, kar- és lábtámaszok, elektromos fűtés, szivargyújtó és az oldalablakok rolói is szolgálta a kényelmet. A közel öt és fél méteres, kéttonnás autó végsebessége elérte a 110 km/h-t.

Csehszlovákia megalapításának századik jubileumára a Škoda szakemberei teljes körűen restaurálták a járműtörténeti értékű autót. Felújították a fényezést, a tető- és az üléskárpitozást, elvégezték a szükséges javításokat a fa- és a karosszériaszerkezeten. A több mint nyolcvanéves kocsi olyan lett, mint az új, és bár menetkész állapotú, nem az utcán, hanem a Škoda Mladá Boleslav-i múzeumának állandó kiállításán lehet megcsodálni.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: Škoda)

FOLYTASD EZZEL
Sirályszárnyak nélkül is rendkívül stílusos ez a Mercedes
Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom