Close
Ha egy utazásnál a nyugalom a fontos – Négy úti cél a harmonikus nyaralásért

Ha egy utazásnál a nyugalom a fontos – Négy úti cél a harmonikus nyaralásért

A nyugtalanságban eltöltött év után bizonyára rengetegen vágyunk egy kis kiegyensúlyzottságra.

Miután egymás után nyílnak meg az országhatárok, Európa-szerte emberek milliói kezdik el komolyabban átgondolni a nyaralásukat és alighanem sokan vannak köztük, akik az izgalmas, kalandos túrák helyett inkább valami meghittebbre vágynak. Az Original Travel felméréséből konkrétan az derül ki, az utazást tervezők hatvanhárom százaléka a nyaralás nélkülözhetetlen elemeinek tartja a nyugalmat és a csendet, a válaszadók majdnem egyharmada szerint ez pedig csak felerősödött a világjárvány hatására.

A nyugodt nyaralás azonban nem  jelent egyet az unalmassal. A személyre szabható luxusutakat szervező brit Original Travel új csomagjaiban például igen vonzó ajánlatokból lehet szemezgetni; közös bennük, hogy az út során végig zenben érezheti magát az ügyfél, miközben csodás tájakon jár és különféle kultúrákkal ismerkedik meg. Mutatunk is néhány figyelemre méltó lehetőséget.

Lofoten, Norvégia

Az általunk is imádott, lenyűgöző szigeteken hat stresszmentes napot lehet eltölteni a nyüzsgéstől távol.

Nincs más dolga a látogatónak, mint elmerengeni a drámai fjordok látványában, felfedezni az apró halászfalvakat, élvezni a tenger jeges és hűvös fuvallatát, valamint megkóstolnia annak gyümölcseit. Ha némi aktivitást is belevinne a programba, akkor hegyi gyalogtúrára indulhat, vagy kajakozhat.

Bővebb információ

Ladakh, India

Valamivel komolyabb idő-, anyagi-, és energiabefektetést igényel ez a tizenkét napos álomút India fantasztikusan szép északi felébe.

A hagyományos vidéki élet bája várja a látogatót, aki a tibeti buddhista közösségek életébe is bepillanthat, sőt, együtt imádkozhat napfelkeltekor a szerzetesekkel. Ha pedig ott nem talál rá a belső békéjére, akkor valószínűleg sehol sem fog.

Bővebb információ

Madagaszkári esőerdők

Ez a trip azoknak szól, akik újra felvennék a kapcsolatot a természettel, imádják a vadvilágot és nagyokat lélegeznének az esőerdőkben.

A csomagban többek között nappali és éjszakai vezetett túra és tengerben sznorkelezés szerepel, de a szállás sem mindennapi.

A vendégek a klasszikus cabanákban tölhetik el az éjszakát a Rianasoa-vízesés szomszédságában, a tányérjaikon pedig a sziget legjobb ételei landolnak.

Bővebb információ

Bhután

Ez az utazás vadvízi evezést, az ország legszebb kolostorait és még egy ötnapos Dagala Thousand Lakes-túrát is ajánl, amely a Himalája tavait érinti. A túra egyes szakaszai ugyan komoly kihívást jelentenek, cserébe kristálytiszta tavakra, magasba törő csúcsokra, és eszményi panorámára kell lélekben felkészülni.

A kirándulásra nemcsak kempingfelszerelést, és képzett vezetőt, hanem külön séfet is biztosítanak a szervezők a világ legszebb lejtőin elfogyasztandó vacsorához.

Bővebb információ

Miután több mint egy évet töltöttünk el ugyanannak a négy falnak a bámulásával, eljött a kárpótlás ideje. Ha pedig megtehetjük, hogy nagyot álmodunk, akkor a Four Seasons privátgépénél már meg is állhatunk a nyaralás megtervezésével.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

Békés | úti célok | nyaralás | nyugis | utazás

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom