Close
Ez a fejedelmi trip elvisz az Antarktiszra, a Machu Picchura és a Bahamákra

Ez a fejedelmi trip elvisz az Antarktiszra, a Machu Picchura és a Bahamákra

Miután több mint egy évet töltöttünk el ugyanannak a négy falnak a bámulásával, eljött a kárpótlás ideje. Ha pedig megtehetjük, hogy nagyot álmodunk, akkor a Four Seasons privátgépénél már meg is állhatunk a nyaralás megtervezésével.

A Four Seasons Hotels and Resorts bejelentette a 2022-es Uncharted Discovery Private Jet vadonatúj útvonalát, amely világkörüli útra viszi vendégeit, hogy felfedezzék többek között az Antarktiszt, a Machu Picchut, illetve megnézzenek mindent, amit csak lehet Bogotán keresztül egészen Buenos Airesig.

A közelmúltban a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megmutatta magát az a fekete Boeing 757-es, amit kifejezetten erre a világ körüli tripre alakítottak át. A gép összesen ötvenkét utast kényeztet extra szolgáltatásaival: az eleve kényelmes bőrfotelei ággyá varázsolhatóak át, hogy ne kelljen ülve szundikálva átszenvedni egy esetleges éjszakai repülést, a fedélzeten dolgozó séf pedig az aktuális desztináció konyhájához igazított ötcsillagos menüvel kedveskedik a vendégeknek.

–  Tavaly év végén három 2022-es itinert jelentettünk be. A reakció elsöprő volt: rekordszámú foglalás érkezett és a várólista is tele lett, ami azt jelzi, hogy alaposan a megnőtt a kereslet az utazások iránt – mondta Christian Clerc, a Four Seasons Hotels and Resorts globális működésért felelős elnöke. –  Az érdeklődők mostanság minden eddiginél többször terveznek klasszikus  bakancslistás utazást a világ távoli sarkaiba azért, hogy bepótolják az elvesztegetett időt – folytatta Christian Clerc.

És hogy mire számíthatnak azok, akiknek sikerül jegyet foglalniuk egy ilyen globális kalandra?

Elképesztően sok mindenre.

2022. november 18-án mindjárt New Orleans-ban kell lenniük, ahol a Mississippi partján lévő helyi Four Seasons Hotelben töltik az éjszakát, hogy aztán kipihenten vágjanak neki a nagy utazásnak. Az első állomás Costa Rica lesz, méghozzá dzsungeltúrával, drótköteles csúszással és golfozással, a napot Four Seasons Resort Costa Ricában zárják a vendégek.

Ezután elrepülnek Cuscóba és Peruba, az inkák szent völgyébe, mielőtt meglátogatnák a csodás Machu Picchut. Ezt követi egy argentínai megálló és egy kis pihenés  Four Seasons Hotel Buenos Airesben. Ott egynapos kirándulásra indulnak az Iguazú-vízeséshez, majd afféle kultúrfröccsként egy kulisszák mögötti privát túra a Buenos Aires-i operaházban.

Az igazi bizsergés pedig csak ezután jön: a vendégek chartergéppel átrepülnek a hírhedt Drake-átjárón, és leszállnak a King George-szigeten, mielőtt négy éjszakára beköltöznének egy sarkvidéki luxushajóra, hogy aztán egy felejthetetlen expedícióra csekkoljanak be a hetedik kontinensre. Miközben megkapják a Four Seasons-élménycsomag szolgáltatásait, a napi tripek során közelről tanulmányozhatják a vadvilágot és élvezhetik a jéghegyekkel tarkított öblök, a ragyogó kék gleccserek és a hófödte tájak látványát.

Az utolsó etapok egyikén Kolumbiába repülnek, ahol a világhírű Bogotai Filharmonikusok zártkörű koncertjét hallgathatják meg, nyugovóra pedig a Four Seasons Hotel Bogotában térnek. Az elképesztő utazás a bahamai The Ocean Clubban ér véget, ahol a kellemesen megfáradt kis társaság a tengerparton henyélve idézheti fel a minden bizonnyal életre szóló, fejenként 190 ezer dollárba (kb. 57 millió forintba) kerülő élményeit. Bővebb információt ide kattintva lehet találni.

Ha más alternatívát keresel, akkor pedig kevés jobb módja van a nyár beindításának, mint egy negyvenhat éjszakán át tartó kirándulás öt különböző luxushajón.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Four Seasons Hotels és Resorts, Getty Images, Unsplash, Pixabay)

luxus | nyaralás | four seasons | trip | ajánlat

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram