Close
A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

Vadim Sherbakov ezúttal a távoli észak érintetlennek tűnő, nyugodt világába vezet el minket.

A következő videóban a Norvégiához tartozó Lofoten- és Senja-szigetek, valamint a skóciai Sky északi részei elevenednek meg előttünk. A szépségeiről, változatos élővilágáról híres Skye és Senja jellegzetes forgatási helyszínei lehetnének bármelyik fantasy- vagy történelmi filmnek, ami pedig a Lofoten-szigetcsoportot illeti: itt a sarkkörön túli fekvéséhez mérten nagyon enyhe téllel számolhatunk. Olyannyira, hogy ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomáliát nem is tapasztalhatunk a Földön ezen a szélességi fokon.

Így ha majd egyszer újra beindul a világ, azok is bátran felkereshetik, akik az arktiszi világ szépségeit felfedeznék, de a dermesztő hideget inkább kihagynák.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Getty Images, Vimeo)

rekord | Sky | madebyvadim | norvégia | senja

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram