Close
A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

Vadim Sherbakov ezúttal a távoli észak érintetlennek tűnő, nyugodt világába vezet el minket.

A következő videóban a Norvégiához tartozó Lofoten- és Senja-szigetek, valamint a skóciai Sky északi részei elevenednek meg előttünk. A szépségeiről, változatos élővilágáról híres Skye és Senja jellegzetes forgatási helyszínei lehetnének bármelyik fantasy- vagy történelmi filmnek, ami pedig a Lofoten-szigetcsoportot illeti: itt a sarkkörön túli fekvéséhez mérten nagyon enyhe téllel számolhatunk. Olyannyira, hogy ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomáliát nem is tapasztalhatunk a Földön ezen a szélességi fokon.

Így ha majd egyszer újra beindul a világ, azok is bátran felkereshetik, akik az arktiszi világ szépségeit felfedeznék, de a dermesztő hideget inkább kihagynák.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Getty Images, Vimeo)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom