Close
A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

Vadim Sherbakov ezúttal a távoli észak érintetlennek tűnő, nyugodt világába vezet el minket.

A következő videóban a Norvégiához tartozó Lofoten- és Senja-szigetek, valamint a skóciai Sky északi részei elevenednek meg előttünk. A szépségeiről, változatos élővilágáról híres Skye és Senja jellegzetes forgatási helyszínei lehetnének bármelyik fantasy- vagy történelmi filmnek, ami pedig a Lofoten-szigetcsoportot illeti: itt a sarkkörön túli fekvéséhez mérten nagyon enyhe téllel számolhatunk. Olyannyira, hogy ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomáliát nem is tapasztalhatunk a Földön ezen a szélességi fokon.

Így ha majd egyszer újra beindul a világ, azok is bátran felkereshetik, akik az arktiszi világ szépségeit felfedeznék, de a dermesztő hideget inkább kihagynák.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Getty Images, Vimeo)

FOLYTASD EZZEL
Íme a tiltott sziget, ahova száz év óta csak egy család léphet be szabadon a katonaságon kívül
Norvégiában került elő egy skót kislány huszonöt éve tengerbe dobott palackpostája
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom