Nyugodt állandóságban lebeg ez a csodálatos kínai otthon

Egy cementgyárból alakult át, és olyan szintű nyugalom árad belőle, hogy az már-már vallási.

Minimális bútorozással rendezték be ezt a cementgyárból átalakított házat Hsziamenben. A ZMY Design által átalakított tér egy

„fizikailag teljesen statikus hely, melyben a nyugalom mind a testet, mind pedig a lelket felszabadítja.”

A gyár amúgy évekig használaton kívül volt, tele szeméttel és lepusztult részekkel, ezért elég sok időbe telt, hogy elérje mostani, varázslatos arcát. A háznak érdekes alaprajza van: két kör alakú helyiségével és az ezeket összekötő folyosóval körülbelül olyan, mint egy óriási szemüveg. Az egyik körben egy drámaian szép nappalit alakítottak ki, a falak szigorú szürkesége pedig az ősi kínai falvak házainak állít emléket. Az eredeti betonplafont megőrizték, a padlót viszont tölgyfával burkolták újra.

Egyetlen ablak tekint ki a csodás tájra, a további két ablak oszlopokra néz, így napközben izgalmasan változik a fény a terekben. A zavartalan kilátásért pedig a lakók kimehetnek a teraszra is, ahonnan egész Hsziament belátni.

Csupán elszórva láthatunk bútorokat ebben a szentélynek is beillő otthonban: egy bőrkanapé, egy fotel, egy babzsák és egy dohányzóasztal, valamint pár növény. A tárolókat is láthatatlanul oldották meg, a konyhát szintén a lehető legminimálabban rendezték be. A fenti hálószobák is az egyszerűség jegyében várják a lakókat: egy matrac, egy olvasólámpa.

Az egyszerű dizájn az építészek szerint

„a stílusok és dizájntrendek teljes elhagyásával újraértelmezi, mit jelent számunkra az otthon.”

Ez is érdekelhet:

Sártéglákkal épült ez az elegáns mexikói nyaraló

Ezúttal nemcsak földszínekkel, hanem valóban földdel is dolgoztak az építészek.

(Fotók: Vu Jongcsang)

minimál | tölgy | cementgyár | dizájn | szentély

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom