Close
Öt olasz nyári saláta, ami tíz perc alatt elkészül

Öt olasz nyári saláta, ami tíz perc alatt elkészül

A friss, szezonális zöldségeken alapuló nyári salátákban életre kel Olaszország minden íze, így egyetlen pillantás alatt a Földközi-tenger partján érezhetjük magunkat. A paradicsom, az édeskömény, a tenger gyümölcsei – csupán néhány összetevő, ami bearanyozza majd az étkezéseinket a kánikula ideje alatt is.

Panzanella saláta

Az egyik legnépszerűbb olasz saláta a panzanella, amely a maradék kenyér felhasználásával készül. Érett, lédús paradicsomra, hagymára, bazsalikomra és uborkára van még szükség az elkészítésekor,

a végeredmény pedig igazán frissítő lesz.

Édeskömény és radicchio saláta

A radicchiót vörös cikóriaként is ismerhetjük és tökéletes kísérője lehet bármelyik grillvacsorának. A radicchio földessége és az édeskömény édessége remek párost garantál,

ha pedig dióval, gorgonzolával és mézes vinaigrette-tel keverjük, igazi ízbombát kaphatunk.

Tenger gyümölcsei saláta

Jöhet egy friss és finom tengeri saláta, ami Dél-Olaszországot idézi? Pompás főétel a polip, a kagyló, a tintahal és a garnéla mennyei keveréke,

amelyet extra szűz olívaolaj és citrom tesz teljessé.

Tonhalas tésztasaláta

Nincs más dolgunk, mint az al dentére főzött pennét összekeverjük a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel, hogy aztán

kedvünk szerint paradicsommal, lilahagymával és rukkolával dúsítsuk.

Parmezános saláta

Olaszországban a parmezánt nem csupán tésztaételek tetejére teszik. Sokoldalú alapanyagként kiváló társa lehet a nyári salátáknak, különösen akkor, ha paradicsom, rukkola és kapribogyó kerül a tálba.

Nagyszerű köret lehet grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcseihez.

A kánikulában a friss zöldségek mellett a gyümölcsök is a legjobb barátaink lehetnek. Különösen a dinnye, amelyet szintén felhasználhatunk saláta elkészítéséhez. Szintén jó választás lehet a barack, amihez fetát és prossciutto-t ajánlott társítani.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)

saláta | nyári ételek | olasz gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom