Több mint száz tulajdonos osztozik majd ezen a gyönyörűen felújított olasz palotán

Az itáliai Casoli kétszázhúsz éves palotája teljes átalakításon esik át, és ha majd átadják a kulcsokat, százhuszonhat szerencsés tulajdonos közös nyaralója lesz.

A dombtetőn fekvő Casoli egy klasszikus középkori városka Abruzzo régió szívében. A világ egyik legjobb elvonulós helye, amelyet a nemzeti rezervátumok és parkok sokasága miatt "Olaszország zöld tüdejeként" emlegetnek.

A 9. századi vár alatt rejtőzik a régi palota, melyet 1799-ben húztak fel. Egykoron a nemesi Ricci család tulajdonában volt, de a Palazzo Ricci annak ellenére régóta elhagyatottan és elhanyagoltan tengődik, hogy irodaként és iskolaként szolgált. Amikor viszont a Viaggio Resorts alapítója, Mike Brosnan négy évvel ezelőtt véletlenül a faluban kötött ki, nyomban meglátta a benne rejlő lehetőségeket, és belefogott egy igen nagy volumenű projektbe.

Ennek eredményeként a palota hamarosan tizennégy teljesen felújított luxusrezidenciának ad otthont, melyeket összesen kilenc család tulajdonol majd. A cég ötcsillagos kényelmet és rendkívül személyre szabott szolgáltatásokat ígér.

A palota az Elite Alliance nevű luxusnyaralócsere-klubhoz is csatlakozik, aminek köszönhetően a tulajdonosok ideiglenesen elcserélhetik királyi életmódjukat a világ százhúsz csúcskategóriás üdülőhelyének valamelyikére.

"A részleges tulajdonlás egyedülálló módja annak, hogy megosztozzunk egy luxusingatlanon anélkül, hogy teljes egészében viselnénk a költségeket és a felelősséget" – mondja Mike Brosnan. A jövőben a tulajdonosok továbbértékesíthetik, bérbe adhatják, vagy egyszerűen csak odaadhatják gyerekeiknek a részüket, illetve a tulajdonjoggal, azt is megválaszthatják, mikor szeretnének évente jönni – a palotában eltöltött idő minium öt és fél hét, maximum akár fél év is lehet. A luxusnyaralót a tervek szerint 2023-ban nyitják meg.

(Forrás: EuroNews, fotó: Unsplash)

palazzo ricci | luxus | palota | video | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom