Close
Olaszország legrégebbi kávézóját is elveheti tőlünk a koronavírus

Olaszország legrégebbi kávézóját is elveheti tőlünk a koronavírus

Velence kedvence a túlélésért küzd.

A Szent Márk téren található Caffè Florian Olaszország legrégebbi kávézója. A 18. században felhúzott épület tavaly december végén ünnepelte fennállásának háromszázadik évfordulóját, bár a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem kapott olyan köszöntést, amilyen békeidőben megilletné.

A turistákra építő ikonikus kávézót rendkívül súlyosan érintették a lezárások, 2020-as forgalma nyolcvan százalékkal esett vissza.

Nem túlzás, hogy utolsó erőtartalékait mozgósítja, kizárólag a részvényesek támogatásának és a bankok pénzügyi segítségének köszönhetően nem zárt be végleg.

Marco Paolini, a kávézó ügyvezető igazgatója meglehetősen borúsan nyilatkozott a jelenről és a közeljövőről. “Mindent megteszünk az üzlet életben tartása érdekében. Azon dolgozunk, hogy addig maradjunk nyitva, ameddig csak lehet. Egyelőre nem túl jók a kilátások, nem tudunk semmit az esetleges újranyitás dátumáról. Aggódunk a jövő miatt. Ha a kávézó kénytelen bezárni, akkor nemcsak egy kávét, hanem egy darabka Velencét is elveszíthetünk.”

A 1720-ban megnyitott Caffè Florian több száz éve népszerű találkozóhelynek számít Velencében. Annak idején olyan ismert értelmiségiek kedvencének számított, mint Charles Dickens, Ernest Hemingway vagy Friedrich Nietzsche. Különböző hollywoodi filmek forgatási helyszínéül is szolgált, többek között A tehetséges Mr. Ripley és a Velence, nyár, szerelem című alkotásokhoz vettek fel jeleneteket a kávézóban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

 

bezár | velence | caffe florian | legrégebbi | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Mégsem lenne szabad annyi vizet innunk? Lehet, hogy sok a napi nyolc pohár

A brit boltokban is limitálják ezt az alapvető élelmiszert, igaz, más okból, mint nálunk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram