Close
Olaszország legrégebbi kávézóját is elveheti tőlünk a koronavírus

Olaszország legrégebbi kávézóját is elveheti tőlünk a koronavírus

Velence kedvence a túlélésért küzd.

A Szent Márk téren található Caffè Florian Olaszország legrégebbi kávézója. A 18. században felhúzott épület tavaly december végén ünnepelte fennállásának háromszázadik évfordulóját, bár a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem kapott olyan köszöntést, amilyen békeidőben megilletné.

A turistákra építő ikonikus kávézót rendkívül súlyosan érintették a lezárások, 2020-as forgalma nyolcvan százalékkal esett vissza.

Nem túlzás, hogy utolsó erőtartalékait mozgósítja, kizárólag a részvényesek támogatásának és a bankok pénzügyi segítségének köszönhetően nem zárt be végleg.

Marco Paolini, a kávézó ügyvezető igazgatója meglehetősen borúsan nyilatkozott a jelenről és a közeljövőről. “Mindent megteszünk az üzlet életben tartása érdekében. Azon dolgozunk, hogy addig maradjunk nyitva, ameddig csak lehet. Egyelőre nem túl jók a kilátások, nem tudunk semmit az esetleges újranyitás dátumáról. Aggódunk a jövő miatt. Ha a kávézó kénytelen bezárni, akkor nemcsak egy kávét, hanem egy darabka Velencét is elveszíthetünk.”

A 1720-ban megnyitott Caffè Florian több száz éve népszerű találkozóhelynek számít Velencében. Annak idején olyan ismert értelmiségiek kedvencének számított, mint Charles Dickens, Ernest Hemingway vagy Friedrich Nietzsche. Különböző hollywoodi filmek forgatási helyszínéül is szolgált, többek között A tehetséges Mr. Ripley és a Velence, nyár, szerelem című alkotásokhoz vettek fel jeleneteket a kávézóban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő vegán ételeket kínál ez a légitársaság a vegánuár ideje alatt
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom