Close
Női gondolások segítenek a rászorulóknak Velencében

Női gondolások segítenek a rászorulóknak Velencében

Az összetartás és a tradíciók megőrzésének gyönyörű példáját mutatják meg a városban – írja a Travel and Leisure

Ugyan az olasz kormány május első napjaiban fokozatosan újraindítja az ország gazdaságát, a járvány egyik gócpontjának számító Észak-Olaszországban még mindig nagyon sokan szorulnak segítségre a mindennapi ellátásban.

Velencében ennek különös módját találták meg – bár ha ismerjük a várost, annyira talán mégsem számít meglepőnek az ottani összefogás mikéntje: gondolával szállítanak élelmiszereket azoknak a családoknak és időseknek, akik nem tudják maguk intézni a bevásárlást.

A Row Venice nonprofit szervezethez köthető kezdeményezés további érdekessége, hogy a szállítást kizárólag nők végzik.

A segítségre szoruló helyi lakosok online rendelhetik meg a termékeket, amiket aztán az önkéntesek gondolán visznek házhoz.

A város drámai változáson ment át a koronavírus-járvány felbukkanása óta: a lezárásoknak köszönhetően a velencei csatornák vize tisztán csillog, és a tengeri élet is kezd visszatérni. A túlturistásodás ellen évek óta küzdő, káprázatosan szép Velence a járvány idején olyan tökéletes lett, amilyennek a legtöbben mindig is elképzeltük.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

koronavírus | gondola | velence | vásárlás | házhoz szállítás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Idén jobb, ha nem kapcsolod ki hosszú időre a telefonod Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram