Női gondolások segítenek a rászorulóknak Velencében

Az összetartás és a tradíciók megőrzésének gyönyörű példáját mutatják meg a városban – írja a Travel and Leisure

Ugyan az olasz kormány május első napjaiban fokozatosan újraindítja az ország gazdaságát, a járvány egyik gócpontjának számító Észak-Olaszországban még mindig nagyon sokan szorulnak segítségre a mindennapi ellátásban.

Velencében ennek különös módját találták meg – bár ha ismerjük a várost, annyira talán mégsem számít meglepőnek az ottani összefogás mikéntje: gondolával szállítanak élelmiszereket azoknak a családoknak és időseknek, akik nem tudják maguk intézni a bevásárlást.

A Row Venice nonprofit szervezethez köthető kezdeményezés további érdekessége, hogy a szállítást kizárólag nők végzik.

A segítségre szoruló helyi lakosok online rendelhetik meg a termékeket, amiket aztán az önkéntesek gondolán visznek házhoz.

A város drámai változáson ment át a koronavírus-járvány felbukkanása óta: a lezárásoknak köszönhetően a velencei csatornák vize tisztán csillog, és a tengeri élet is kezd visszatérni. A túlturistásodás ellen évek óta küzdő, káprázatosan szép Velence a járvány idején olyan tökéletes lett, amilyennek a legtöbben mindig is elképzeltük.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

gondola | nők | koronavírus | házhoz szállítás | vásárlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom