Close
Lehet készülni a rohamra, megtelnek a tengerpartok a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

Lehet készülni a rohamra, megtelnek a tengerpartok a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

Húszmillió olasz vette ki szabadságát augusztus hónapra, és közel egyharmaduk külföldi úti célt választott a Coldiretti termelői szövetség kedden közölt adatai szerint.

Augusztus elsejével több mint tizenöt millióan fejezték be a vakációjukat, és húszmillióan váltják őket az üdülőhelyeken. Júliusban egy százalékkal több olasz vette ki szabadságát, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az augusztusi nyaralók több mint huszonkilenc százaléka külföldre utazik, a belföldön maradók hetvenkét százaléka szokás szerint tengerparti helyszínt választott.

Az adatok szerint a legtöbb pénzt táplálkozásra költik el az olaszok nyáron is, közel másfél milliárd eurót fordítanak élelmiszervásárlásra.
Az Assoturismo idegenforgalmi szervezet elnöke, Vittorio Messina úgy nyilatkozott, júliusban – a belföldi és a külföldi vendégeket is számolva 7,6 százalékkal erősödött az olaszországi turizmus a tavalyi év azonos hónapjához képest.

Augusztusban viszont nyolcszázezerrel kevesebb látogatóval számolnak 2022-höz képest.

A csökkenést elsősorban a rendkívüli forrósággal magyarázzák, de az észak-olaszországi heves viharok is elriasztották a turisták egy részét. Emellett egyre többen veszik ki júliusban a szabadságukat, mivel a főszezonnak számító augusztusban az árak is magasabbak.

A következő négy hétben országosan 82 millió vendégéjszakával számolnak a hotelek és más szálláshelyek. A nyári csúcsszezonnak Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony egyházi ünnepét megelőző és azt követő hét számít, amikor a gyárak nagy része is szünetelteti a termelést.

Olaszország sokak kedvence, de azért más tengerpartok is számot tarthatnak az érdeklődésünkre. Ezen a türkizkék vizű üdülőhelyen kedvező luxust találunk, a világ legszebb tengerparti városaiért pedig erre érdemes indulnunk.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

olaszok | augusztus | nyaralás | tengerpart | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram