Close
45 fok fölé szalad a hőmérséklet, vörös riasztást adtak ki ezekre a városokra Olaszországban

45 fok fölé szalad a hőmérséklet, vörös riasztást adtak ki ezekre a városokra Olaszországban

Negyven fokos vagy annál is magasabb hőmérséklet várható keddtől Olaszország több városában, ahol az úgynevezett vörös, vagyis a legmagasabb fokozatú riasztást léptették életbe.

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet majdnem az egész országban eléri a 40 fokot, de Szicíliában, Szardínia szigetén és az olasz csizma legdélibb részeiben a 45 fokot is meghaladhatja a forróság. Az afrikai sivatag irányából érkező hőség miatt a mostani lesz az idei év eddigi legmelegebb hete Olaszországban a meteorológiai jelentések szerint.

A legmagasabb fokú riasztást a nagyobb városokban rendelték el: a rendelkezés Rómát és a térségbeli Rietit, Frosinonét, Latinát érinti, továbbá az északabbra található Perugiát, Firenzét, Torinót és az alpesi Bolzanót.

Az egészségügyi hatóságok arra kértek mindenkit, kerüljék a legmelegebb napszakokat, az időseket, gyerekeket tartsák otthon. A városok utcái tele vannak turistákkal, akik sapkával, ernyőkkel, legyezőkkel próbálnak védekezni, és hosszú sorokban állnak az utcai kutaknál.

További csaknem húsz városban közepes vagy alacsony riasztási fokozat lépett életbe. A meteorológiai előrejelzések szerint az idei nyár harmadik hőhullámát heves viharok, jégesők kísérhetik. Eközben az éjszakai órák sem hoznak enyhülést: a hőmérséklet éjjel sem süllyed 27 fok alá.

Talán nem ez a legszerencsésebb időpont a városnézésre, de ha mégis most indulnál útnak, ezek a tippek megkönnyíthetik a kirándulást a hőségben, és egy-egy hűsítő étel is felfrissíthet a kánikulában.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

riasztás | hőhullám | hőségriadó | hőmérséklet | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram