Close
Figyelmeztetést adtak ki az utazóknak, erre számítson, aki Olaszországba készül

Figyelmeztetést adtak ki az utazóknak, erre számítson, aki Olaszországba készül

Az elmúlt napok heves esőzései miatt Emilia-Romagna tartományban huszonegy folyó áradt ki, egész városok kerültek víz alá, és halálos áldozatokat is követelt a katasztrófahelyzet.

A tartomány székhelyén, Bolognában az idegenforgalmi hivatal arra kérte az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Eközben a brit kormány is utazási figyelmeztetést adott ki, amely szerint érdemes elkerülni az árvíz által érintett folyóparti területeket, a Bologna és Rimini közötti közlekedésben pedig fennakadások lehetnek.

A bolognai repülőjáratok továbbra is menetrend szerint közlekednek, a vonatokon viszont késésekre, korlátozásokra és járatkimaradásokra kell számítani az egész régióban.

Ami a turisztikai látnivalókat illeti: Bolognában a helyszínek többsége nyitva tart, az egyetemi múzeumok viszont zárva vannak. A városközpontot nem érintette a katasztrófa, így ott az üzletek is nyitva tartanak, a város környéki túraútvonalak és kerékpárutak viszont nem járhatók.

A bizánci mozaikjairól híres Ravenna szintén súlyosan megsínylette az árvizeket, mintegy 14 ezer embert kellett evakuálni, és a polgármester szerint a várost felismerhetetlenné tették az elszenvedett károk. Aki tehát teheti, annak érdemes elhalasztania a régiót érintő utazást.

Kevésbé súlyos a helyzet, a szomszédos Marchében és Toszkánában is sárga riasztást adtak ki, akárcsak Rómára és Nápolyra.

Észak-Olaszország eddig még az aszállyal küzdött, a szélsőséges időjárás pedig már az élelmiszerárakra is akkora hatással van, hogy válságtanácsot kellett összehívni.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

emilia romagna | repülő | katasztrófa | ravenna | bologna

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram