Komoly változások várnak az Olaszországba tartó turistákra, sok népszerű helyet már nem tudnak könnyen megnézni

A tömegturizmus elleni küzdelem mellett az olaszok a kevésbé ildomosan viselkedő utazókat is büntetnék.

Idén rekordszámú turista érkezik Itáliába, az olasz hatóságok pedig azon dolgoznak, hogy olyan feltételeket teremtsenek, amelyeket a turisták mellett a helyi lakosok is élveznek. Ennek első lépéseként korlátozó intézkedéseket vezetnek be és azt tervezik, a szabályszegőket komolyan megbírságolják.

Az intézkedések részeként a turisták nem sétálhatnak a városokban ruha nélkül és – természetesen – nem úszhatnak a csatornákban, és az sem mindegy, hova ülnek le közterületen. Járdákon és hidakon ezért bírság is járhat. Ezenkívül néhány strandon, így például a Szardínia szigetén található Baunei több pontján is létszámstopot vezetnek be.

A pihenőhelyeket már a látogatás előtt le kell foglalni és ki kell fizetni.

Linosa és Lampedusa szigetére, valamint a Nápolyi-öbölben található Procidára a turisták nem hajthatnak be saját autóikkal. Ez utóbbi település polgármestere szerint ők Európa legsűrűbben lakott szigete, így számukra a mobilitás égető kérdés.

Az intézkedések közül pedig ez volt az egyetlen, ami valóban működik.

Ez azonban még mindig nem minden. Korlátozták a rendkívül népszerű turisztikai célpont, a Braies-tó felfedezését. A turisták csak előzetes, online jegyvásárlással és kizárólag tömegközlekedéssel juthatnak el oda. A hatóságok így kívánják megakadályozni a túlturizmust a csodálatos vidéken.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

büntetés | bírság | olaszország | szabály | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom