Close
Repülőgép fedélzetén kaphatja meg az oltást néhány szerencsés az egyik légitársaságnál

Repülőgép fedélzetén kaphatja meg az oltást néhány szerencsés az egyik légitársaságnál

Szuperszombatként hirdetik Új-Zélandon október 16-át.

Ezen a napon a kormány arra buzdít minden oltásra jogosult, de még oltatlan új-zélandi lakost, hogy vegye fel a vakcinát – néhány szerencsés akár az aucklandi repülőtéren, az Air New Zealand 787-es repülőgépének fedélzetén is megkaphatja.

Akik jelentkeznek a Jabaseat néven futó kezdeményezésre, nemcsak az első adag Pfizerhez jutnak hozzá, hanem körbevezetik őket az Air New Zealand hangárjában,

a személyzet által felszolgált harapnivalókat és italokat kapnak, valamint egy emléklapot is a beszállásról.

A légitársaság közleménye szerint az Air New Zealand oldalán bárki jelentkezhet az egyszeri ajánlatra, aki jogosult az oltásra, és még nem kapott egy dózist sem.

Az oltásért és az élményért nem kell fizetni, bár a Jabaseatet foglalóknak saját maguknak kell gondoskodniuk a repülőtérre jutásról és a visszaútról.

Nem ez az első, különleges körülmények között szervezett oltás a világban, New Yorkban például néhányan a Természettudományi Múzeumban a híres kék bálna alatt kaphatták meg a vakcinát, míg  a svédországi Stockholmban a szerencsések a Nobel-díj dísztermében estek át a szúráson.

A korai és gyors határzárnak és a szigorú zárlatoknak köszönhetően egyébként Új-Zélandon mindössze 4760 koronavírusos esetet diagnosztizáltak és huszonnyolc haláleset történt.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images, Pixabay)

Air New Zealand | program | légitársaság | foglalás | oltás

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram