Close
Snoopyval dobott piacra egy máris legendás órát az Omega

Snoopyval dobott piacra egy máris legendás órát az Omega

Az utóbbi évek árrobbanásai és lehetetlen elérhetőségű órái nagyon szexivé és egyre elérhetetlenebbé tették az Omega limitált modelljeit, erre most kaptunk egy fantasztikus modellt – ami szériában fog készülni. Erre biztos nem számítottunk.

Visszanézve, a korábbi Snoopy Award-órák a listaáraik három-tízszereséért kelnek el a piacon, amivel nagyban hozzájárultak a márka nevének erősítéséhez és a több mint ötvenéves Moonwatch dizájnjának frissen tartásához.

  • Maga a Snoopy Award a NASA által adott díj olyan cégeknek vagy embereknek, akik nagyban hozzájárulnak az űrügynökség munkájához. 1970-ben a majdnem kudarcba fulladt Apollo–13-küldetéssel kapcsolatban az Omega kapta a díjat – ennek részletei a bizonyos Tom Hanks-filmből ismerhetőek meg (amelyben egyébként szép számmal lehet órákat szpottolni, főleg Moonwatchokat természetesen).

Szemből egy kék panda-számlap néz ránk vissza. A kis körök hangsúlyozásának ez egy bevált, de nem gyakori módszere a chronographoknál. Az Omega az elmúlt évtizedekben a Speedmaster-szériában néhány limitált modellnél használta ezt.

Az biztos, hogy segíteni fog, hogy messziról felismerjék, mi van a kezünkön.

A sebességmérő/tachymeter skála az alap Moonwatchhoz képest upgrade, kerámiából készül, kékben ez biztosan nagyon ütős megoldás lesz. Minden kék-fehér az órán, a skótok és görögök biztosan szeretni fogják.

A tok maga acél, 42 mm-es rendhagyó méret. Az extra – bár eddig sem volt unalmas – a hátlapnál kezdődik. A csúcskategóriás Jaeger LeCoultre Reversok dupla oldalú óráin kívül nem sok olyan óraipari megoldás van, ahol a szerkezet hátul is mozog. Itt az Omega két trükköt is bevetett, hogy igazán emlékezeteset alkossanak: a Föld folyamatosan forog, a stopper elindításakor pedig egy kis űrhajón a hátlapra festett Hold mögül feltűnik Snoopy. Hatalmasat mutat, a megoldás pedig egyszerű: technikailag mindkét elem a számlap oldalán is mozgó mutatók meghosszabbítása – a másodpercmutató a Föld, Snoopy pedig a stopper másodperc gyűjtőjének hátoldali kivezetése.

Egy hátulütője talán mégis van az órának. A bombabiztos 1861-es szerkezetet – amelyet változtatások nélkül huszonnégy éve gyártanak (ötvenkét éve pedig az elődjét kezdték el 861 névvel), – Co-Axial járattal és szilíciumrugóval látták el, így már 3861 néven szerelik az új Snoopy Award Speedmasterbe.

A sok egyedi megoldás és különlegesség az árat is érinti: a sima Moonwatch dupláját, közel tízezer eurót kell kifizetnünk az óráért. Várható volt, hogy fájni fog, de legalább nem egy hétköznapi színváltozattal akarják az ember szemét kiszúrni. Egy legendás óra készült a szemünk láttára.

(Szerző: Csörgő Zsolt, a 10óra10 alapítója)

Ez is érdekelhet:

modell | omega | Snoopy | dizájn | hold

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram