Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Kis lépés egy embernek, de hatalmas évforduló a svájci vállalatnak.

Az Omega Speedmaster sorozat darabjai Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Idén azonban nemcsak az automata kronográfok, hanem az Apollo–11 küldetés is az ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Az ennek alkalmából bemutatott jubileumi aranyórát már korábban bemutattuk, most azonban itt az újabb – elérhetőbb áron kínált – időmérő, amely visszafogottabb színekkel dolgozik, ezáltal elegánsabb megjelenést biztosít. A "holdvilág" aranyszín itt is megjelenik, ám ezúttal a mutatók és indexek ragyognak ebben az árnyalatban, szépen feldobva a szürke számlapot és a fekete kerámiából készült funkciógyűrűt.

Természetesen nem hiányozhatnak a holdra szállás pillanatára és a legendás Apollo-küldetésre utaló motívumok sem. A kilenc óránál található segédszámlapon az éppen a Holdra ereszkedő Buzz Aldrin gravírozott ábrája látható, míg az indexek közül csupán a tizenegyeset emelték ki számmal; ez nyilvánvalóan az Apollo–11 küldetésre utal.

Ha megfordítjuk az órát, a hátlapon is igen egyértelmű üzenettel találkozhatunk. Az ötvenedik évfordulós Speedmaster hátlapján Neil Armstrong lábnyoma mellett a szállóigévé vált mondata olvasható:

"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek".

A negyvenkét milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokban ugyanaz a szerkezet lapul, mint a korábban bemutatott jubileumi aranyórában, vagyis a kézi felhúzós caliber 3861 a maga ötvenórás járástartalékával.

Persze ezúttal is egy szigorúan limitált darabszámban gyártott különlegességről van szó, összesen 6969 példányt készítettek belőle (utalva az 1969-es évszámra). A jubileumi holdóra egy gyönyörű díszdobozban érkezik, az ára pedig 9650 dollár.

Ez is érdekelhet:

Jubileumi aranyórával készült az Apollo-11 küldetés 50. évfordulójára az Omega

Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben teljesült az Apollo-program fő célkitűzése, vagyis a sikeres holdra szállás. Most ennek alkalmából rukkolt elő limitált szériás órakülönlegességgel a svájci luxusóra-készítő vállalat.

(Képek: Omega)

speedmaster | karóra | apollo 11 | omega | időmérő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom