Close
Szupergyorsnak kellett lenni ezért a szuperhősös Omega óráért

Szupergyorsnak kellett lenni ezért a szuperhősös Omega óráért

Július 10-én pontban délben került ki a gyártó Instagram-oldalára az Omega Speedy Tuesday 2 “Ultraman” fantázianevű limitált kiadású modellje. 13 óra 53 perckor pedig már egyet sem lehetett kapni belőle.

Nevéhez méltóan teljesített az Omega #SpeedyTuesday kampánya, mert azon a bizonyos kedden kevesebb mint két óra alatt elkélt mind a 2012 darab a Speedy Tuesday Ultraman Speedmasterből.

Olyasfajta ritkaságról van szó, amelyet egy életen át üldöznek a gyűjtők, úgyhogy aki lemaradt a vásárlási lehetőségről, minden bizonnyal szívja a fogát miatta.

Az óra tisztelgés a hatvanas évek végétől Japánban hatalmas sikerrel futott, az ottani popkultúrába beivódott Az Ultraman visszatér című sci-fi sorozat előtt, amiben a szuperhős a Földet fenyegető szörnyeket legyőzve mentette meg a világot. Minderre csupán három perc állt rendelkezésére szörnyenként, ugyanis szuperenergiája ennyi időre volt elegendő.

Az Omega egyébként 1968-ban már piacra dobott egy narancssárga másodperc mutatóval ellátott Speedmastert a sorozat tiszteletére, de hogy pontosan hány darabot gyártottak belőle és ezekből mennyi maradt fent napjainkra, azt nem tudni.

A bizonyos három perces limitnek pedig esetünkben azért van jelentősége, mert az újra kiadott 2018-as modelleken emléket állítottak neki: a számlapon 3 óránál narancssárga kiemelést kapott az első három perc, mint ahogy a természetesen másodpercmutató is ebben a színben pompázva reflektál az eredetire és több apró finomítást is megfigyelhetnek rajta a szakavatott szemek.

A szíj esetében mondjuk pont nincs szükség a szakértelemre, mert bárki észreveheti, hogy az új kiadást fém helyett narancs-fekete NATO szíjjal látták el.

A szerencsés vevők a sorozatban látott Monster Attack Team által használt retro-futurisztikus hatszögletű dobozt idéző díszcsomagolásban kapták meg az órát darabonként 5910 euróért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Omega, monochrome-watches.com)

ultraman | óra | speedmonster | Sppedy Tuesday | limitált kiadás

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram