Budapest egyik legjobb és leginnovatívabb étterme, az Onyx folyamatosan kutatja, hogyan minimalizálhatja a hulladéktermelését, és miként hasznosíthatja az első ránézésre hulladéknak tűnő alapanyagokat.
A Gourmet Fesztiválra elhozzák a kávézacc újrafelhasználásának egyedülálló koncepcióját, amely
megjelenik az alapanyagaikban és még a tányérjaikban is, ami így lehetővé teszi, hogy biológiailag lebomlóak legyenek.
– “Miután a kávéház elkészítettük az italt, azután a zacc egy külön gyűjtőbe kerül, utána a kávézaccot elkeverem cukorral és amikor ebből egy egységes massza képződik, alkoholba áztatjuk és átszűrjük, ez fog a desszertbe belekerülni” – magyarázza Hámori Tibor, a Gerbeaud Café vezető baristája a Gourmet Fesztiválra készülő Onyx kisfilmjében.
A másik koncepció szerint azt a laskagombát is a zaccon termesztik, amit aztán felhasználnak az étteremben, illetve azokhoz a fenntartható, száz százalékig lebomló tányérokhoz is, amelyekben a rendezvényen tálalják majd a fogásokat. Végül a zacc a komposztálóban végzi, amelyet a környezettudatos csapat a gasztrofesztiválra is magával hoz.
(Nyitókép: Onyx Facebook -oldala)
onyx | kávézacc | gourmet fesztivál | kávéÖt olasz nyári saláta, ami tíz perc alatt elkészül
Ebben különbözik az olasz fagyi az összes többitől
