Close
Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon

Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon

Budapest egyik legjobb és leginnovatívabb étterme, az Onyx folyamatosan kutatja, hogyan minimalizálhatja a hulladéktermelését, és miként hasznosíthatja az első ránézésre hulladéknak tűnő alapanyagokat.

A Gourmet Fesztiválra elhozzák a kávézacc újrafelhasználásának egyedülálló koncepcióját, amely

megjelenik az alapanyagaikban és még a tányérjaikban is, ami így lehetővé teszi, hogy biológiailag lebomlóak legyenek.

– “Miután a kávéház elkészítettük az italt, azután a zacc egy külön gyűjtőbe kerül, utána a kávézaccot elkeverem cukorral és amikor ebből egy egységes massza képződik, alkoholba áztatjuk és átszűrjük, ez fog a desszertbe belekerülni” – magyarázza Hámori Tibor, a Gerbeaud Café vezető baristája a Gourmet Fesztiválra készülő Onyx kisfilmjében.

A másik koncepció szerint azt a laskagombát is a zaccon termesztik, amit aztán felhasználnak az étteremben, illetve azokhoz a fenntartható, száz százalékig lebomló tányérokhoz is, amelyekben a rendezvényen tálalják majd a fogásokat. Végül a zacc a komposztálóban végzi, amelyet a környezettudatos csapat a gasztrofesztiválra is magával hoz.

(Nyitókép: Onyx  Facebook -oldala)

kávé | gourmet fesztivál | kávézacc | onyx

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram