Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon

Budapest egyik legjobb és leginnovatívabb étterme, az Onyx folyamatosan kutatja, hogyan minimalizálhatja a hulladéktermelését, és miként hasznosíthatja az első ránézésre hulladéknak tűnő alapanyagokat.

A Gourmet Fesztiválra elhozzák a kávézacc újrafelhasználásának egyedülálló koncepcióját, amely

megjelenik az alapanyagaikban és még a tányérjaikban is, ami így lehetővé teszi, hogy biológiailag lebomlóak legyenek.

– "Miután a kávéház elkészítettük az italt, azután a zacc egy külön gyűjtőbe kerül, utána a kávézaccot elkeverem cukorral és amikor ebből egy egységes massza képződik, alkoholba áztatjuk és átszűrjük, ez fog a desszertbe belekerülni" – magyarázza Hámori Tibor, a Gerbeaud Café vezető baristája a Gourmet Fesztiválra készülő Onyx kisfilmjében.

A másik koncepció szerint azt a laskagombát is a zaccon termesztik, amit aztán felhasználnak az étteremben, illetve azokhoz a fenntartható, száz százalékig lebomló tányérokhoz is, amelyekben a rendezvényen tálalják majd a fogásokat. Végül a zacc a komposztálóban végzi, amelyet a környezettudatos csapat a gasztrofesztiválra is magával hoz.

(Nyitókép: Onyx  Facebook -oldala)

kávézacc | onyx | gourmet fesztivál | kávé

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom