Close
Malacfüllel, magnum pezsgővel és a Roadsterrel készül a Kreinbacher a Gourmet Fesztiválra

Malacfüllel, magnum pezsgővel és a Roadsterrel készül a Kreinbacher a Gourmet Fesztiválra

A Gourmet nagy visszatérése és tizedik évfordulója alkalmából a Kreinbacher Birtok ezúttal dupla helyszínnel jelentkezik. Bemutatják a pezsgőpincészet új magnum kiadásait és válogatott champagne-okkal demonstrálják a Méthode Traditionnelle műfaj sokszínűségét. Langer Gábor séf progresszív fesztiválételeivel pedig szeretnék személyesen közvetíteni meghívásukat a somlói Birtokra.

A Kreinbacher évről-évre az egyik legnépszerűbb találkozópont volt a Millenáris fesztivál flow-jában. A május 27-i újrainduláshoz pazar választékkal, különleges palackokkal várják a pezsgőrajongókat, a welcome-pezsgőtől a lenyűgöző ritkaságokig. Ráadásul a Roadster magazin is képviselteti majd magát a Kreinbacher standjánál.

Az Örökség– témát a Méthode Traditionnelle pezsgőkészítés több évszázados hagyománya képviseli, amely közös a somlói és champagne-i pezsgőknél.

Ez az a műfaj, amely méltó párja a gasztronómiának: a palackos érlelésnek köszönhetően könnyed és élénk, mégis komplex tételek nem csak kísérni képesek, de időnként meg is sokszorozzák a kóstolási élményt.

A magnumok specialistája újabb példákkal szeretné bemutatni, hogy a pezsgők erjedési és érlelési folyamata másfél literes palackban frissebb, gazdagabb és finomabb habzású eredményt ad.

A közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnum mellett két izgalmas új kiadás indítja a nyarat. A Brut Classic 2018 Magnum kifejező karakter, összetettségét az élénk citrusos, gyümölcsös aromák és a markáns érlelési jegyek találkozása adja. A Prestige Brut 2017 Magnum pedig chardonnay hangsúllyal (71%) és a furmint egyediségével hozza mindazt, amit csak egy magnum nyújthat. Vibráló, tele finoman érett jegyekkel, lágy buborékokkal.

Az ikonikus Champagne régió magával ragadó világát a grower champagne Paul Bara, a népszerű Piper-Heidsieck, a barátságos Deutz, a mindig elegáns Pol Roger és a Charles Heidsieck, az értők kedvence képviselik. Közel húsz poharazott tétellel az élénk roséktól a karakteres vintage és magnum tételeken át egészen a prestige cuvée-kig ível majd a sor.

Konyhai örökség progresszíven

A Gourmet-ban az egyik legszebb, hogy a vendégek akár egy egész évre inspirációt gyűjthetnek, hová érdemes ellátogatniuk. Langer Gábor executive chef vezetésével a birtok konyhája a lendületesen fejlődő vidéki gasztronómia egyik izgalmas úti célja, és egyéni stílusával túlmutat a klasszikus borturizmuson.

A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, egyszerre letisztult, elemeiben mégis meglepő konyhát, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek, természetesen pezsgő- és borpárral.

Az Örökség téma által inspirált három fogás három történetet is elmesél, a magyar konyhában mélyen gyökerező hagyományokon és alapanyagokon keresztül. A merész kombinációban tálalt, rántott malacfül a disznóvágás egy mozzanatát idézi, felmenőinknek még rutin volt a zero waste! A tavaszias, friss ízekkel teli, tapolcai pisztrángból készült étel a helyi alapanyagok üzenetét hangsúlyozza. A titokzatos, hófehér desszert pedig az Őrségben nagyra becsült tökmag és a málna kontrasztját rejti.

A menü:

  • Pisztráng, vajtök, zöldalma, kapor
  • Rántott malacfül, lilakáposzta, gyömbér, chili – meglepetéssel
  • Fehércsokoládé, málna, tökmag

Langer Gábor executive chefről

2019-ben, nemzetközi szemlélettel érkezett a Kreinbacher Birtokhoz, a  gasztronómiai koncepcióban az elmúlt tizenkét év tapasztalatait integrálta. Langer Gábor a főiskola alatt meredek fordulattal váltott pénzügyi vonalról a vendéglátásra és főzésre, majd a lendületes brightoni kezdés és a szakmai alapok után a következő évek a fejlődésről és tapasztalatszerzésről szóltak. Dublinban a fine dining világában töltött intenzív hónapok után a komoly presztízsű Four Seasons konyháján járta végig a különböző pályákat, mindig újat tanulva. Ugyanitt sous chefként a szervezőkészség vagy a multikulturális csapattal való kommunikáció is beépült az erősségei közé, a rendszerszemléletét és a precizitást már korábban megalapozta az egyik hazai ötcsillagosnál.

A visszatérés és a Babel után a Jankovich Kúriánál érzett rá igazán a vidéki közegre. Somlóra érkezve a környék nyugalma és hangulata, a természet közelsége olyan azonosulási pontok voltak, amelyeket már elsőre vonzónak talált.

Somló, azaz egész pontosan a Nagy-Somlói borvidék Magyarország egyik legkisebb borvidéke; már önmagában ez is megterít annak az exkluzivitásnak, ami a somlói Kreinbacher Birtokon vár ránk.

Viszont megérkezni az Ekler Dezső-tervezte, kortársan vagány és mégis meghitten harmonikus épületegyüttesbe, még egy szinttel magasabb élmény: azonnal azt érzi az ember, hogy egy új univerzumba érkezik, amelynek nem érdemes kilépni a koordinátarendszeréből, mert önmagában annyit kínál, hogy az ember egy kisebb életet is szívesen eltöltene itt. Nemrég mi is ellátogattunk a Kreinbacher Birtokra, ahol buborékonként szűnik meg az idő.

(Fotók: Szendeff Lőrinc, Juhász Bogi)

 

 

ajánló | program | gourmet fesztivál | stand | roadster

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Sztárséf kóstolta meg Budapesten Mautner Zsófi főzelékeit

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom