Malacfüllel, magnum pezsgővel és a Roadsterrel készül a Kreinbacher a Gourmet Fesztiválra

A Gourmet nagy visszatérése és tizedik évfordulója alkalmából a Kreinbacher Birtok ezúttal dupla helyszínnel jelentkezik. Bemutatják a pezsgőpincészet új magnum kiadásait és válogatott champagne-okkal demonstrálják a Méthode Traditionnelle műfaj sokszínűségét. Langer Gábor séf progresszív fesztiválételeivel pedig szeretnék személyesen közvetíteni meghívásukat a somlói Birtokra.

A Kreinbacher évről-évre az egyik legnépszerűbb találkozópont volt a Millenáris fesztivál flow-jában. A május 27-i újrainduláshoz pazar választékkal, különleges palackokkal várják a pezsgőrajongókat, a welcome-pezsgőtől a lenyűgöző ritkaságokig. Ráadásul a Roadster magazin is képviselteti majd magát a Kreinbacher standjánál.

Az Örökség- témát a Méthode Traditionnelle pezsgőkészítés több évszázados hagyománya képviseli, amely közös a somlói és champagne-i pezsgőknél.

Ez az a műfaj, amely méltó párja a gasztronómiának: a palackos érlelésnek köszönhetően könnyed és élénk, mégis komplex tételek nem csak kísérni képesek, de időnként meg is sokszorozzák a kóstolási élményt.

A magnumok specialistája újabb példákkal szeretné bemutatni, hogy a pezsgők erjedési és érlelési folyamata másfél literes palackban frissebb, gazdagabb és finomabb habzású eredményt ad.

A közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnum mellett két izgalmas új kiadás indítja a nyarat. A Brut Classic 2018 Magnum kifejező karakter, összetettségét az élénk citrusos, gyümölcsös aromák és a markáns érlelési jegyek találkozása adja. A Prestige Brut 2017 Magnum pedig chardonnay hangsúllyal (71%) és a furmint egyediségével hozza mindazt, amit csak egy magnum nyújthat. Vibráló, tele finoman érett jegyekkel, lágy buborékokkal.

Az ikonikus Champagne régió magával ragadó világát a grower champagne Paul Bara, a népszerű Piper-Heidsieck, a barátságos Deutz, a mindig elegáns Pol Roger és a Charles Heidsieck, az értők kedvence képviselik. Közel húsz poharazott tétellel az élénk roséktól a karakteres vintage és magnum tételeken át egészen a prestige cuvée-kig ível majd a sor.

Konyhai örökség progresszíven

A Gourmet-ban az egyik legszebb, hogy a vendégek akár egy egész évre inspirációt gyűjthetnek, hová érdemes ellátogatniuk. Langer Gábor executive chef vezetésével a birtok konyhája a lendületesen fejlődő vidéki gasztronómia egyik izgalmas úti célja, és egyéni stílusával túlmutat a klasszikus borturizmuson.

A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, egyszerre letisztult, elemeiben mégis meglepő konyhát, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek, természetesen pezsgő- és borpárral.

Az Örökség téma által inspirált három fogás három történetet is elmesél, a magyar konyhában mélyen gyökerező hagyományokon és alapanyagokon keresztül. A merész kombinációban tálalt, rántott malacfül a disznóvágás egy mozzanatát idézi, felmenőinknek még rutin volt a zero waste! A tavaszias, friss ízekkel teli, tapolcai pisztrángból készült étel a helyi alapanyagok üzenetét hangsúlyozza. A titokzatos, hófehér desszert pedig az Őrségben nagyra becsült tökmag és a málna kontrasztját rejti.

A menü:
  • Pisztráng, vajtök, zöldalma, kapor
  • Rántott malacfül, lilakáposzta, gyömbér, chili – meglepetéssel
  • Fehércsokoládé, málna, tökmag
Langer Gábor executive chefről

2019-ben, nemzetközi szemlélettel érkezett a Kreinbacher Birtokhoz, a  gasztronómiai koncepcióban az elmúlt tizenkét év tapasztalatait integrálta. Langer Gábor a főiskola alatt meredek fordulattal váltott pénzügyi vonalról a vendéglátásra és főzésre, majd a lendületes brightoni kezdés és a szakmai alapok után a következő évek a fejlődésről és tapasztalatszerzésről szóltak. Dublinban a fine dining világában töltött intenzív hónapok után a komoly presztízsű Four Seasons konyháján járta végig a különböző pályákat, mindig újat tanulva. Ugyanitt sous chefként a szervezőkészség vagy a multikulturális csapattal való kommunikáció is beépült az erősségei közé, a rendszerszemléletét és a precizitást már korábban megalapozta az egyik hazai ötcsillagosnál.

A visszatérés és a Babel után a Jankovich Kúriánál érzett rá igazán a vidéki közegre. Somlóra érkezve a környék nyugalma és hangulata, a természet közelsége olyan azonosulási pontok voltak, amelyeket már elsőre vonzónak talált.

Somló, azaz egész pontosan a Nagy-Somlói borvidék Magyarország egyik legkisebb borvidéke; már önmagában ez is megterít annak az exkluzivitásnak, ami a somlói Kreinbacher Birtokon vár ránk.

Viszont megérkezni az Ekler Dezső-tervezte, kortársan vagány és mégis meghitten harmonikus épületegyüttesbe, még egy szinttel magasabb élmény: azonnal azt érzi az ember, hogy egy új univerzumba érkezik, amelynek nem érdemes kilépni a koordinátarendszeréből, mert önmagában annyit kínál, hogy az ember egy kisebb életet is szívesen eltöltene itt. Nemrég mi is ellátogattunk a Kreinbacher Birtokra, ahol buborékonként szűnik meg az idő.

(Fotók: Szendeff Lőrinc, Juhász Bogi)

 

 

champagne | gasztro | malacfül | roadster | gourmet fesztivál | budapest

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom