Close
Tudod már, mit csinálsz augusztus 20-án? Az Onyx csapatának van egy ötlete

Tudod már, mit csinálsz augusztus 20-án? Az Onyx csapatának van egy ötlete

Augusztus 20-án 18 órától különleges eseményre invitál az Onyx Műhely.

A program az Onyx Műhelyben, a Metropolisz menü fogásaival kezdődik, amelyet az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest inspirált. Ezen az estén debütál a Műhely Sauska Pincészettel közösen készített Vintage Magnum 2017 nyerspezsgője, ami végigkíséri az estét.

A vacsora után a program a Várhegy hajón folytatódik pezsgős tűzijátéknézéssel, majd panorámás hajókázással valamint Metropolisz-falatokkal zárul. A ki nem hagyható kenyértörés során a házi, kovászos cipót „közösségi tunkolás” keretében avatják fel.

Az Onyx Műhelyben este hat órától negyed kilencig tart majd a kilenc lépéses, korlátlan sétálókóstoló a Metropolisz menü ételeiből.

A Piac névre keresztelt első fogásban kovászos lángosvariációk készítenek helyet az ízorgiának: sült káposztás, szarvasgombás tojáskrémes, kovászos uborkás padlizsános, és kecskesajtos változatot ízlelhetünk meg, mielőtt a Váróteremben időznénk tokhal-kolbásszal, sós citrommal, gombával és majonézzel.

A következő állomás a Rakpart, ahol füstölt halleves, pisztráng és konfitált bab vár, a Napfény pedig sárga gyúrt tésztával, édesburgonyával, sáfránnyal és zsályával aranyozza be a hangulatot. A Csikorgásban szabad tartású sertésből származó karaj, fermentált málna és karalábé alkot harmonikus kompozíciót, míg a Kertvárosban karfiol, sárgacékla, nyári szarvasgomba és pattogatottkukorica-mártás az összeállítás. A menüt a Betondzsungel zárja galambhurkával, fekete zellerrel és vörösboros pecsenyelével.

Az ételek mellé a Sauska x Onyx Brut Nature Vintage Magnum 2017-es pezsgőt kortyolhatjuk korlátlanul, de házi készítésű alkoholmentes dzsúzokkal, szűrt vízzel és ásványvízzel is olthatjuk a szomjunkat.

Fél kilenckor indul a beszállás a Várhegy hajóra, ahonnan kilenc és fél tíz között gyönyörködhetünk a tűzijátékban, majd ezután egészen tizenegy óráig ringatózhatunk a Dunán, Budapest páratlan panorámájával a háttérben, sós és édes falatok kíséretében, melyeket a Metropolisz kísérő ételei alkotnak három lépésben.

Az Augusztus 20 során az új kenyér mutatkozik be habosított és barna vajjal valamint sült fokhagymás zsírral, majd a Dokk következik kapros-túrós pitével, bodzával és tejfölfagyival, a sort pedig a Dekk zárja, amely grillázsparfait-t, Rózsavölgyi csokoládét, sárgabarackot és diópralinét tartalmaz.

Tizenegykor a hajó visszatér a Vigadó téri dokkhoz, a vendégek pedig AUG20 útravaló ajándékot kapnak. A jegyek fejenként 65 ezer forinttól kezdődnek, amely tartalmazza a korlátlan étel- és italfogyasztást, a hajójegyet és a szervizdíjat. A foglalási rendszer által felszámított kezelési költséget az ár nem tartalmazza, és érdemes tudni azt is, hogy az időjárási viszonyok függvényében a program változhat.

Az Onyx metamorfózisa 2020-ban indult, ezt pedig egy kisfilmben is megörökítette az étterem.

(Forrás és képek: Onyx)

 

 

metropolisz | augusztus 20. | budapest | tűzijáték | kóstoló

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram