Close
Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Játszadozott egy kicsit a színekkel és a textúrákkal a Buck Studio egy varsói étteremben.

Az eredmény kicsit kontrasztos lett: masszívabb narancssárga elemek és a puha kék felületek váltják egymást.

A kétszintes, kétszázhatvan négyzetméteres Opasly Tom Varsó belvárosában található és a modern és a klasszikus lengyel konyha legjavait kínálja slow food-üzemmódban.

Maga az épület korábban más funkciót látott el, a wrocławi Buck iroda alakította át étteremmé úgy, hogy az anyag- és színválasztásnál, illetve a helyiségek összekapcsolásánál törekedtek a vizuális kontinuitásra.

A kortárs minimalista megközelítés a következetesség benyomását kelti, miközben erőteljes esztétikai hatást fejt ki például az étterem felső szintjén berendezett hatalmas étkezőben, amelyet hullámos acéllemezes falak és kék bársonyos kárpitozású székek is díszítenek a korallnarancs árnyalatú ülőalkalmatosságok társaságában.

Különös elemei a helyiségnek az üveggömbökből összerakott, totemoszlop-szerű lámpák, melyeket kizárólag a Buck ízlése szerint és nekik készítettek el.

Az étterem egyébként több helyiségből áll, melyek közül a legromantikusabb jelzővel illethetjük azt, ahová fehér csempe lépcsőkön át juthatunk el. Egy privát percekre vágyó kis létszámú társaságnak vagy intim hangulatra áhítozó szerelmespárnak tökéletes kuckó, de vacsorázhatunk egy olyan elkülönített részen is, ahol csak egy étkezőasztal és két szék kapott helyet.

Külön szobát kapott a borkóstolóra szakosodott helyiség, ahol szinte minden narancsszínben pompázik az őszibarack árnyalatú márványasztalokat leszámítva.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom