Close
Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Játszadozott egy kicsit a színekkel és a textúrákkal a Buck Studio egy varsói étteremben.

Az eredmény kicsit kontrasztos lett: masszívabb narancssárga elemek és a puha kék felületek váltják egymást.

A kétszintes, kétszázhatvan négyzetméteres Opasly Tom Varsó belvárosában található és a modern és a klasszikus lengyel konyha legjavait kínálja slow food-üzemmódban.

Maga az épület korábban más funkciót látott el, a wrocławi Buck iroda alakította át étteremmé úgy, hogy az anyag- és színválasztásnál, illetve a helyiségek összekapcsolásánál törekedtek a vizuális kontinuitásra.

A kortárs minimalista megközelítés a következetesség benyomását kelti, miközben erőteljes esztétikai hatást fejt ki például az étterem felső szintjén berendezett hatalmas étkezőben, amelyet hullámos acéllemezes falak és kék bársonyos kárpitozású székek is díszítenek a korallnarancs árnyalatú ülőalkalmatosságok társaságában.

Különös elemei a helyiségnek az üveggömbökből összerakott, totemoszlop-szerű lámpák, melyeket kizárólag a Buck ízlése szerint és nekik készítettek el.

Az étterem egyébként több helyiségből áll, melyek közül a legromantikusabb jelzővel illethetjük azt, ahová fehér csempe lépcsőkön át juthatunk el. Egy privát percekre vágyó kis létszámú társaságnak vagy intim hangulatra áhítozó szerelmespárnak tökéletes kuckó, de vacsorázhatunk egy olyan elkülönített részen is, ahol csak egy étkezőasztal és két szék kapott helyet.

Külön szobát kapott a borkóstolóra szakosodott helyiség, ahol szinte minden narancsszínben pompázik az őszibarack árnyalatú márványasztalokat leszámítva.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

konyha | varsó | lengyel | márvány | kortárs

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom