Close
Sajátos ötlettel állítanák meg az óralopást Nápolyban

Sajátos ötlettel állítanák meg az óralopást Nápolyban

Az olaszok idén már bizonyították, hogy nem kell a szomszédba menniük vitatható ötletekért. Íme, egy újabb.

Miután nemrégiben hihetetlen körülmények között ellopták Daniel Auteuil francia színész luxusóráját, Cesare Foa, az Aidit utazásszervezők egyesületének elnöke előállt egy ötlettel. Auteuil 39 ezer eurós (több mint 15 millió forintos) Patek Philippe óráját a csuklójáról lovasította meg két motoros, miközben ő egy taxiban ült, a nyitott ablaknál.

Bár Foa hangsúlyozta, hogy Nápolyban nem nagyobb a zsebtolvaj-probléma, mint bármely más nagyvárosban, mégis megoldást keresett. Az jutott eszébe, hogy

a szállodák olcsó, műanyag alternatívákat kínálhatnának a drága órákat viselő vendégeknek,

így biztosítva, hogy az értékes darabok biztonságban legyenek, míg a látogatók felfedezik a várost. Mint hozzáteszi, a pótórák akár szuvenírként is szolgálhatnának, melyeket Nápolyra emlékeztető dekorációval látnak el, és körülbelül tíz euróért juthatnának hozzá a vendégek.

Az ötletet nem neveznénk innovatívnak, de ettől még akár működhet is, bár persze az is hatékony megoldás, ha egyszerűen otthon hagyjuk a feltűnően értékes kiegészítőinket a városnézésekkor. Legalábbis ezt tanácsolja Rick Steves turisztikai író, aki nem gondolta volna, hogy vele is megeshet az utazók rémálma. Ha pedig már a jótanácsoknál tartunk, akkor itt elmondjuk hogyan kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

zsebtolvaj | olaszország | nápoly | lopás | óra

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram