Azt gondolod, veled nem eshet meg az utazók rémálma? Jobb, ha felkészülsz rá

Rick Steves amerikai műsorvezető és turisztikai író néhány évvel ezelőtt egy blogbejegyzésében vette elő a zsebtolvajlás témáját.

Mint írta, hiába úszott meg már mintegy négyezer napnyi utazást nélküle, Párizsban egyszer mégiscsak áldozatul esett a zsebmetszőknek. Úgy véli, ez a saját hibájából történt, ugyanis nem viselte a szokásos övtáskáját a ruhája alatt, így odaveszett a jogosítványa, a hitelkártyája, és a nála lévő készpénz is.

Bár nem részletezte az eset körülményeit, valószínűleg a metrón érte a balszerencse. A 1-es vonalon, amely a város leghíresebb helyszínein halad végig, a tolvajok rutinszerűen vadásznak a turistákra.

"A tapasztalataim azt mutatják, hogy aki nem figyel, és nem hordja olyan biztonságos helyen a pénzét, mint például egy övtáska vagy egy megfelelően záródó táska, előbb-utóbb áldozatul esik a tolvajoknak“– mondta Rick Steves.

Emellett érdemes még néhány óvintézkedést megtennünk:

hagyjuk otthon a luxuskiegészítőket, hogy se a csomagunk, se a ruházatunk ne vonzza a zsebtolvajokat.

Szkenneljük be a fontos dokumentumokat, készítsünk biztonsági másolatot a digitális adatokról, és védjük minden kommunikációs eszközünket jelszóval. Ha kirabolnak, jelentsük a rendőrségen, zároltassuk az összes hitel- illetve bankkártyánkat, és függesszük fel mobilszolgáltatást, ha a telefonunkat lopták el.

Párizsban az egyik legrosszabb a zsebtolvaj-helyzet a világon, és a bűnözők gyakran álcázzák magukat utcai árusnak vagy aláírásgyűjtőnek.

Noha a zsebtolvajlás világszerte elterjedt jelenség, vannak olyan városok, amelyek az általános biztonságot tekintve kiemelkednek az átlagból, és olyanok, amelyeknek az egyedül utazók is bátran nekivághatnak.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

zsebtolvaj | jótanácsok | párizs | Rick Steves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom