Close
Azt gondolod, veled nem eshet meg az utazók rémálma? Jobb, ha felkészülsz rá

Azt gondolod, veled nem eshet meg az utazók rémálma? Jobb, ha felkészülsz rá

Rick Steves amerikai műsorvezető és turisztikai író néhány évvel ezelőtt egy blogbejegyzésében vette elő a zsebtolvajlás témáját.

Mint írta, hiába úszott meg már mintegy négyezer napnyi utazást nélküle, Párizsban egyszer mégiscsak áldozatul esett a zsebmetszőknek. Úgy véli, ez a saját hibájából történt, ugyanis nem viselte a szokásos övtáskáját a ruhája alatt, így odaveszett a jogosítványa, a hitelkártyája, és a nála lévő készpénz is.

Bár nem részletezte az eset körülményeit, valószínűleg a metrón érte a balszerencse. A 1-es vonalon, amely a város leghíresebb helyszínein halad végig, a tolvajok rutinszerűen vadásznak a turistákra.

“A tapasztalataim azt mutatják, hogy aki nem figyel, és nem hordja olyan biztonságos helyen a pénzét, mint például egy övtáska vagy egy megfelelően záródó táska, előbb-utóbb áldozatul esik a tolvajoknak“– mondta Rick Steves.

Emellett érdemes még néhány óvintézkedést megtennünk:

hagyjuk otthon a luxuskiegészítőket, hogy se a csomagunk, se a ruházatunk ne vonzza a zsebtolvajokat.

Szkenneljük be a fontos dokumentumokat, készítsünk biztonsági másolatot a digitális adatokról, és védjük minden kommunikációs eszközünket jelszóval. Ha kirabolnak, jelentsük a rendőrségen, zároltassuk az összes hitel- illetve bankkártyánkat, és függesszük fel mobilszolgáltatást, ha a telefonunkat lopták el.

Párizsban az egyik legrosszabb a zsebtolvaj-helyzet a világon, és a bűnözők gyakran álcázzák magukat utcai árusnak vagy aláírásgyűjtőnek.

Noha a zsebtolvajlás világszerte elterjedt jelenség, vannak olyan városok, amelyek az általános biztonságot tekintve kiemelkednek az átlagból, és olyanok, amelyeknek az egyedül utazók is bátran nekivághatnak.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

párizs | jótanácsok | Rick Steves | zsebtolvaj

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram