Close
Ez az oroszok válasza a brit légiszankcióra

Ez az oroszok válasza a brit légiszankcióra

Az intézkedést válaszul az Egyesült Királyság légiközlekedési hatóságainak “barátságtalan döntésére” hozták.

Tegnap megírtuk, hogy az Egyesült Királyság megtiltotta területén a leszállást az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság gépeinek, ma pedig a válaszlépésről érkeztek hírek. Ezek szerint Oroszország nemcsak azt tiltotta meg a brit légitársaságoknak, hogy leszálljanak a repülőterein, hanem azt is, hogy átlépjék a légterét.

Mint az orosz polgári légiközlekedési hatóság, a Rosaviatsia közölte, “az intézkedést az Oroszország és az Egyesült Királyság között létrejött kormányközi légi közlekedési megállapodás rendelkezéseivel összhangban hozták, válaszul az Egyesült Királyság légi közlekedési hatóságainak barátságtalan döntésére, amely az olyan gépek menetrendszerinti járatait korlátozza, amelyeket Oroszországgal kapcsolatban álló vagy Oroszországban bejegyzett személy birtokol, bérel vagy üzemeltet.

A British Airways eddig heti három járatot működtetett London és Moszkva között, most pedig közleményt adott ki, mely szerint értesíti ügyfeleit a lemondott szolgáltatásokról, és teljes visszatérítést ajánl fel.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de ez a helyzet egyértelműen a mi hatáskörünkön kívül áll”

– írták, hozzátéve, hogy továbbra is szorosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Szintén beszámoltunk arról, hogy Ukrajna légterét lezárták, és négy Wizz Air-gép is ott ragadt. Csütörtökön Moldova is lezárta a légterét, Fehéroroszország pedig egy részét.

(Forrás: bbc.com, képek forrása: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons )

Nagy-Britannia | légitársaság | Ororszország | British Airways | aeroflot

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom