Close
Ez az oroszok válasza a brit légiszankcióra

Ez az oroszok válasza a brit légiszankcióra

Az intézkedést válaszul az Egyesült Királyság légiközlekedési hatóságainak “barátságtalan döntésére” hozták.

Tegnap megírtuk, hogy az Egyesült Királyság megtiltotta területén a leszállást az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság gépeinek, ma pedig a válaszlépésről érkeztek hírek. Ezek szerint Oroszország nemcsak azt tiltotta meg a brit légitársaságoknak, hogy leszálljanak a repülőterein, hanem azt is, hogy átlépjék a légterét.

Mint az orosz polgári légiközlekedési hatóság, a Rosaviatsia közölte, “az intézkedést az Oroszország és az Egyesült Királyság között létrejött kormányközi légi közlekedési megállapodás rendelkezéseivel összhangban hozták, válaszul az Egyesült Királyság légi közlekedési hatóságainak barátságtalan döntésére, amely az olyan gépek menetrendszerinti járatait korlátozza, amelyeket Oroszországgal kapcsolatban álló vagy Oroszországban bejegyzett személy birtokol, bérel vagy üzemeltet.

A British Airways eddig heti három járatot működtetett London és Moszkva között, most pedig közleményt adott ki, mely szerint értesíti ügyfeleit a lemondott szolgáltatásokról, és teljes visszatérítést ajánl fel.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de ez a helyzet egyértelműen a mi hatáskörünkön kívül áll”

– írták, hozzátéve, hogy továbbra is szorosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Szintén beszámoltunk arról, hogy Ukrajna légterét lezárták, és négy Wizz Air-gép is ott ragadt. Csütörtökön Moldova is lezárta a légterét, Fehéroroszország pedig egy részét.

(Forrás: bbc.com, képek forrása: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons )

aeroflot | légitársaság | British Airways | légiközlekedés | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram