Close
Megérkezett az első szankció az orosz légitársasággal szemben

Megérkezett az első szankció az orosz légitársasággal szemben

Nem szállhatnak le a gépek a szigetországban.

Boris Johnson brit miniszterelnök új szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben, és ezek között szerepel a tilalom, mely szerint az orosz állami légitársaság, az Aeroflot gépei nem szállhatnak le Nagy-Britanniában.

Az 1923-ban alapított vállalat 1991-ig a Szovjetunió nemzeti légitársasága volt.

Moszkvából többek között Londonba is közlekedtek járatai, de jelenleg nem lehet jegyet venni erre a viszonylatra.

A cég Budapest és Moszkva között és Oroszországból a Távol-Keletre is indít utakat.

A cég többek között az Air France-szal, a Delta Air Lines-szal, a Czech Airlines-szal és a KLM-el együtt a SkyTeam légiszövetség tagja, valamint 2013 óta a Manchester United futballcsapatának kereskedelmi partnere.

A klub, mely eddig rendszeresen repült európai meccseire az orosz légitársasággal, egyelőre nem kommentálta a helyzetet, de valószínűleg már korábban elkezdte felülvizsgálni az együttműködését, aminek jeleként már a szerdai, Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre is egy másik céggel, a brit Titan Airways-szel repültek a játékosok Spanyolországba.

Eközben az ukrán légteret lezárták, így légi úton most nem lehet sem beutazni az országba, sem eljönni onnan, és a britek után több más ország is kitiltotta a területéről az orosz légitársaságot.

(Forrás: theatletic.com, képek: Unsplash)

Ororszország | szankció | aeroflot | légitársaság | orosz

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom