Close
Megérkezett az első szankció az orosz légitársasággal szemben

Megérkezett az első szankció az orosz légitársasággal szemben

Nem szállhatnak le a gépek a szigetországban.

Boris Johnson brit miniszterelnök új szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben, és ezek között szerepel a tilalom, mely szerint az orosz állami légitársaság, az Aeroflot gépei nem szállhatnak le Nagy-Britanniában.

Az 1923-ban alapított vállalat 1991-ig a Szovjetunió nemzeti légitársasága volt.

Moszkvából többek között Londonba is közlekedtek járatai, de jelenleg nem lehet jegyet venni erre a viszonylatra.

A cég Budapest és Moszkva között és Oroszországból a Távol-Keletre is indít utakat.

A cég többek között az Air France-szal, a Delta Air Lines-szal, a Czech Airlines-szal és a KLM-el együtt a SkyTeam légiszövetség tagja, valamint 2013 óta a Manchester United futballcsapatának kereskedelmi partnere.

A klub, mely eddig rendszeresen repült európai meccseire az orosz légitársasággal, egyelőre nem kommentálta a helyzetet, de valószínűleg már korábban elkezdte felülvizsgálni az együttműködését, aminek jeleként már a szerdai, Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre is egy másik céggel, a brit Titan Airways-szel repültek a játékosok Spanyolországba.

Eközben az ukrán légteret lezárták, így légi úton most nem lehet sem beutazni az országba, sem eljönni onnan, és a britek után több más ország is kitiltotta a területéről az orosz légitársaságot.

(Forrás: theatletic.com, képek: Unsplash)

szankció | orosz | Ororszország | aeroflot | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram