Close
Újabb országok zárták le a légterüket az orosz utasszállítók előtt

Újabb országok zárták le a légterüket az orosz utasszállítók előtt

A még közlekedő orosz járatok menetideje megnövekszik.

Nagy-Britannia volt az első ország, mely megtiltotta az Aeroflot orosz légitársaságnak, hogy leszálljon a területén, amire válaszul Oroszország kitiltotta a brit járatokat.

Időközben újabb szankciók érkeztek az orosz vállalat ellen:

tegnap Lengyelország és Csehország is bejelentette, hogy nem használhatja a légterét az Aeroflot,

a LOT pedig  ezzel párhuzamosan le is állította moszkvai és szentpétervári járatait. Nem sokkal később Bulgária is csatlakozott az említett országokhoz, és lezárta légterét az orosz gépek előtt.

Az Aeroflot Airlines válaszul bejelentette, hogy a prágai és varsói vonalait előreláthatólag március 28-ig felfüggeszti.

A budapesti járat egyelőre működik, de a korlátozások miatti kerülőnek köszönhetően megnövekedett menetidővel kell számolniuk az utasoknak. A Flightradar24 felvételén látható, hogy hogyan kerülte ki a ma reggeli Moszkva-Budapest járat a lengyel és a cseh légteret.

A Delta Air Lines felfüggesztette a kapcsolatait az Aeroflottal, és azonnali hatállyal visszavonta kódmegosztási megállapodásait a közösen üzemeltetett járatoknál. Így lekerült az Aeroflot kódja a Delta Los Angeles és New York JFK-ről induló járatiról.

Nemcsak a légi közlekedésben változnak az útvonalak a háború miatt: nemrég írtunk arról, hogyan módosítják a körutazásaikat a tengerjárók. Mindemellett más, kulturális folyamatokat is elindított a kialakult helyzet.

(Forrás: facebook.com/budflyer, képek: Unsplash, flightradar24.com)

Ororszország | légtérzár | aeroflot | Lengyelország | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram