Close
Sorra változtatják meg az útvonalaikat a hajós utazásszervezők

Sorra változtatják meg az útvonalaikat a hajós utazásszervezők

Már biztos, hogy idén a megszokottnál sokkal kevesebb tengerjáró köt ki Észak Velencéjében

A világ harmadik legnagyobb, hajós körutazásokat szervező társasága, a Norwegian Cruise Line minden szentpétervári megállást törölt a körutazásiból egészen az év végéig. A cégnek a másik két leányvállalatával, a Regent Seven Seas Cruises-szal és az Oceania Cruises-szal együtt összesen mintegy ötven járata állt volna meg a balti kikötőben.

Elsőként a kisebb hajókra specializálódott Atlas Ocean Voyages vette ki menetrendjéből Szentpétervárt, ahol két, a nyárra tervezett balti-tengeri utazása állt volna meg,

a Viking pedig törölte a Kijevet, a Fekete-tengert, Bukarestet és az ukrajnai Dnyeper folyót érintő nyári utazásait.

A cég, amely folyami hajóutakat is szervez a Volgán és a Szviren Szentpétervár és Moszkva között, azt is közölte, hogy felülvizsgálja a 2022-ben Oroszországba érkező útvonalait. A brit Saga Cruises Odesszát hagyja majd ki májusi fekete-tengeri körútjából.

Az Oroszország kulturális fővárosaként ismert, történelmi palotáiról és múzeumairól híres Szentpétervárt a balti hajózás fő vonzerejének tartják, így nem lesz könnyű pótolni. A régióban közlekedő tengerjárók gyakran két-három napig is időznek ott, hogy az utasoknak legyen elég idejük körülnézni a városban.

Ha már az északi hajózásánál tartunk, akkor érdemes megismerkednünk a legújabb lappföldi trenddel, ha pedig vízpartra utaznánk, ezeket a közeli, felfedezetlen szigeteket érdemes megnéznünk.

(Forrás: thepointsguy.com, képek: Unsplash, Pixabay)

 

szentpétervár | Norwegian Cruise Line | óceánjáró | tengerjáró

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram