Close
Nem kellett rá sokat várni, már érkezik is az orosz McDonald’s

Nem kellett rá sokat várni, már érkezik is az orosz McDonald’s

A közösségi oldalakon hamar elterjedt a híre.

A chicagói gyorsétteremlánc a múlt héten jelentette be, hogy ideiglenesen bezárja mind a 847 oroszországi egységét, és máris akadt jelentkező, mely pótolni akarja az űrt.

Ványa bácsi néven új franchise kérte a védjegybejegyzését az orosz hatóságoknál,

a cég logója pedig a hírek szerint a megszólalásig hasonlít elődjének híres sárga boltívére. Az új logó egyébként a cirill “B” betűt mintázza, amely a Ványa bácsi “V” betűjének felel meg.

Moszkva polgármestere szerint az orosz láncok egy éven belül átvehetik a McDonald’s kétszázötven éttermének a helyét az orosz fővárosban. Mint hozzátette, a helyettesítés előnyei közé tartozna, hogy az összetevők kilencvenkilenc százaléka Oroszországból érkezne. A városi tanács állítólag ötszázmillió rubellel támogatja a hazai gyorsétteremláncokat.

A McDonald’s több mint harminc évvel azután vonult ki, hogy érkezése a hidegháború végének ezzel együtt pedig a kelet és nyugat közötti kapcsolatok barátságosabbra fordulásának szimbólumává vált.

Mint a hamburgeróriás elmondta, továbbra is fizeti hatvankétezer oroszországi alkalmazottját, “akik szívüket és lelküket tették a márkába”, azt ugyanakkor még nem tudják, hogy mikor nyithatnak ki újra az országban. A logómásolást egyelőre nem kommentálták.

Az oroszok nemcsak a gyorséttermek, hanem a repülőgépek hiányára is próbálnak hazai megoldásokkal válaszolni. Eközben külföldön az orosz stílusú éttermek sínylik meg a háborút.

(Forrás: independent.co.uk, képek: Getty Images, Unsplash)

orosz | Ororszország | Ványa bácsi | gyorsétteremlánc | mcdonalds

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram