Close
Az éttermekkel akarják megfizettetni a háború árát

Az éttermekkel akarják megfizettetni a háború árát

Alaposan eldurvult a helyzet.

Hétfőn számoltunk be arról, hogyan érte utol a bojkott New York egyik népszerű, orosz stílusú éttermét. Nagyon úgy tűnik, hogy nem ők az egyetlenek, akiktől elfordultak a vendégeik, sőt, egyes vállalkozások nyílt fenyegetéseket is kaptak az ukrajnai események nyomán.

Több, az Egyesült Államokban működő orosz étterem tulajdonosa arról számol be, hogy nemcsak vendégeket veszít a háború miatt, de zaklatások is érik. Ike Gazaryan, a San Diegó-i Pushkin étterem és bár tulajdonosa például azt mesélte, hogy dühös hangüzenetekben fenyegették meg:

Valaki azt mondta, hogy bejönnek és felrobbantják az éttermet, így fizettetik meg annak az árát, amit az oroszok csinálnak Ukrajnában.

A helyzet iróniája, hogy az étterem dolgozóinak nagy része ukrán.

Archy Kagramina, a New York-i Russian Vodka Room menedzsere arról számolt be, hogy valaki csak azért hívta fel az éttermet, hogy “csúnya szavakkal illesse” az oroszországi történéseket.

A manhattani Russian Samovarnak “csak” a forgalma bánja a háborút. Mint a társtulajdonos, Misha von Shats elmondta, a harcok kitörése óta hatvan százalékkal csökkent a vendégek száma. “Nekünk semmi közünk a háborúhoz” – mondta, szintén megjegyezve, hogy a személyzet nagy része ukrán.

Azt akarjuk, hogy a háború véget érjen. Nem mi támadtuk meg Ukrajnát, hanem Putyin.

Egyébként Von Shats és más orosz étterem-tulajdonosok is nyíltan elítélték az orosz inváziót a közösségi médiában.

Eközben egyre több nagyvállalat és luxusmárka jelenti be, hogy kivonul Oroszországból, és az orosz kulturális szereplőket sem kíméli a bojkott.

(Forrás: cbsnews.com, képek: Unsplash, facebook.com/pushkinsandiego, facebook.com/russianvodkaroom, facebook.com/russiansamovarrestaurantandpianobar)

orosz | étterem | bojkott | usa | háború

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Nemzetközi vonatokat is érint a németországi sztrájk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom