Close
Az éttermekkel akarják megfizettetni a háború árát

Az éttermekkel akarják megfizettetni a háború árát

Alaposan eldurvult a helyzet.

Hétfőn számoltunk be arról, hogyan érte utol a bojkott New York egyik népszerű, orosz stílusú éttermét. Nagyon úgy tűnik, hogy nem ők az egyetlenek, akiktől elfordultak a vendégeik, sőt, egyes vállalkozások nyílt fenyegetéseket is kaptak az ukrajnai események nyomán.

Több, az Egyesült Államokban működő orosz étterem tulajdonosa arról számol be, hogy nemcsak vendégeket veszít a háború miatt, de zaklatások is érik. Ike Gazaryan, a San Diegó-i Pushkin étterem és bár tulajdonosa például azt mesélte, hogy dühös hangüzenetekben fenyegették meg:

Valaki azt mondta, hogy bejönnek és felrobbantják az éttermet, így fizettetik meg annak az árát, amit az oroszok csinálnak Ukrajnában.

A helyzet iróniája, hogy az étterem dolgozóinak nagy része ukrán.

Archy Kagramina, a New York-i Russian Vodka Room menedzsere arról számolt be, hogy valaki csak azért hívta fel az éttermet, hogy “csúnya szavakkal illesse” az oroszországi történéseket.

A manhattani Russian Samovarnak “csak” a forgalma bánja a háborút. Mint a társtulajdonos, Misha von Shats elmondta, a harcok kitörése óta hatvan százalékkal csökkent a vendégek száma. “Nekünk semmi közünk a háborúhoz” – mondta, szintén megjegyezve, hogy a személyzet nagy része ukrán.

Azt akarjuk, hogy a háború véget érjen. Nem mi támadtuk meg Ukrajnát, hanem Putyin.

Egyébként Von Shats és más orosz étterem-tulajdonosok is nyíltan elítélték az orosz inváziót a közösségi médiában.

Eközben egyre több nagyvállalat és luxusmárka jelenti be, hogy kivonul Oroszországból, és az orosz kulturális szereplőket sem kíméli a bojkott.

(Forrás: cbsnews.com, képek: Unsplash, facebook.com/pushkinsandiego, facebook.com/russianvodkaroom, facebook.com/russiansamovarrestaurantandpianobar)

usa | bojkott | háború | orosz | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom