Alaposan eldurvult a helyzet.
Hétfőn számoltunk be arról, hogyan érte utol a bojkott New York egyik népszerű, orosz stílusú éttermét. Nagyon úgy tűnik, hogy nem ők az egyetlenek, akiktől elfordultak a vendégeik, sőt, egyes vállalkozások nyílt fenyegetéseket is kaptak az ukrajnai események nyomán.
Több, az Egyesült Államokban működő orosz étterem tulajdonosa arról számol be, hogy nemcsak vendégeket veszít a háború miatt, de zaklatások is érik. Ike Gazaryan, a San Diegó-i Pushkin étterem és bár tulajdonosa például azt mesélte, hogy dühös hangüzenetekben fenyegették meg:
Valaki azt mondta, hogy bejönnek és felrobbantják az éttermet, így fizettetik meg annak az árát, amit az oroszok csinálnak Ukrajnában.
A helyzet iróniája, hogy az étterem dolgozóinak nagy része ukrán.
Archy Kagramina, a New York-i Russian Vodka Room menedzsere arról számolt be, hogy valaki csak azért hívta fel az éttermet, hogy "csúnya szavakkal illesse" az oroszországi történéseket.
A manhattani Russian Samovarnak "csak" a forgalma bánja a háborút. Mint a társtulajdonos, Misha von Shats elmondta, a harcok kitörése óta hatvan százalékkal csökkent a vendégek száma. "Nekünk semmi közünk a háborúhoz" – mondta, szintén megjegyezve, hogy a személyzet nagy része ukrán.
Azt akarjuk, hogy a háború véget érjen. Nem mi támadtuk meg Ukrajnát, hanem Putyin.
Egyébként Von Shats és más orosz étterem-tulajdonosok is nyíltan elítélték az orosz inváziót a közösségi médiában.
Eközben egyre több nagyvállalat és luxusmárka jelenti be, hogy kivonul Oroszországból, és az orosz kulturális szereplőket sem kíméli a bojkott.
(Forrás: cbsnews.com, képek: Unsplash, facebook.com/pushkinsandiego, facebook.com/russianvodkaroom, facebook.com/russiansamovarrestaurantandpianobar)
usa | étterem | háború | orosz | bojkott
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!