Close
Az oroszok már nem úgy nyaralnak, mint régen, de még vannak lehetőségeik

Az oroszok már nem úgy nyaralnak, mint régen, de még vannak lehetőségeik

Korábban Nyugat-Európa volt az orosz turisták kedvenc úti célja, de a dolgok idén alaposan megváltoztak.

A múlt héten az Európai Unió felfüggesztette a a 2007-es, könnyített vízumkiadásról szóló megállapodását Oroszországgal, így az ország állampolgárai nemcsak nehezebben, de drágábban is jöhetnének az Unióba. Ugyanakkor, az már az ez előtti hónapokban is látszott, hogy jelentősen visszaesett az Európába irányuló orosz turizmus: a ForwardKeys adatai szerint a légi úton érkezők száma mindössze a 2019-esnek a negyedére esett vissza. A szankciók ellenére továbbra is érkezhettek oroszok Európába légi úton, de nagyot kellett kerülniük például Isztambulon vagy Dubajon át.

Egyes úti célokon ugyanakkor számottevően nőtt az orosz látogatók piaci részesedése 2019-hez képest:

a Maldív-szigeteken ötről húsz százalékra, a Seychelle-szigeteken háromról  hét, Törökországban négyről nyolc, az Egyesült Arab Emírségekben pedig egyről három százalékra.

Az Economic Intelligence Unit (EIU) szerint 2019-ben Törökország volt az orosz turisták legnépszerűbb úti célja, ezt követi Abházia, az Egyesült Arab Emírségek és a Maldív-szigetek. A Maldív-szigetek népszerűségéhez a könnyű vízumszerzés, Törökország felfutásához pedig a török ​​líra kedvező árfolyama is hozzájárulhat.

Az oroszok korábbi kedvenc nyaralóhelye viszont óriásit bukott idén a háborún.

(Forrás: CNBC, képek: Unsplash)

oroszország | turizmus | legnépszerűbb | úti célok

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom