Close
Ennek az európai városnak a népszerűsége nagyon megugrott az idén

Ennek az európai városnak a népszerűsége nagyon megugrott az idén

A ForwardKeys repülési adatelemző cég szolgált néhány érdekességgel a nyári utazási trendeket illetően.

Elemzésükből kiderül például, hogy a Törökországba és Görögországba érkező turisták száma a nyári csúcshónapokban, júliusban és augusztusban meghaladta a járvány előtti szintet, ebben az időszakban kilenc illetve két százalékkal érkeztek többen légi úton.

A légiközlekedés ugyanakkor Európa-szerte 26 százalékkal visszaesett 2019-hez képest, viszont a következő három hónap pozitív kilátásait is számba véve a csökkenés mindössze 21 százalékos lehet.

A Törökországba szóló foglalások 20 százalékkal, a Görögországba szólóak 5 százalékkal nőttek, míg Portugáliában három százalékkal, Izlandon hét százalékkal, Spanyolországban pedig 15 százalékkal csökkentek.

A legjobban teljesítő városi úti cél Isztambul lett, ahová két százalékkal több turista repült, mint a járvány előtti nyáron,

majd Athén következik, ahová viszont már hét százalékkal kevesebben érkeztek, repülőn, míg Reykjavíkba és Portóba nyolc, Malagába pedig 13 százalékkal esett vissza a légiforgalom.

A ForwardKeys adatai szerint ugyanakkor

az európai foglalások mintegy öt százalékkal lettek volna magasabbak, ha nem lettek volna fennakadások a légiközlekedésben.

Júliusban Franciaország arról számolt be, hogy a látogatók száma az amerikai turistáknak köszönhetően érte el majdnem a járvány előtti szintet. Egy tengerentúli látogató naponta átlagosan 402 dollárt költött, míg többségük egy tíznapos vakáció során 760 dollárt fizetett.

Olaszország 2,2 millióra becsülte a nyár végéig ott megforduló állampolgárok számát, a költéseiket pedig július és szeptember között 2.09 milliárd dollárra prognosztizálta, ami 20 százalékos emelkedést jelent 2019-hez képest. Eközben Kanadából, Ausztráliából, Angliából és Spanyolországból nagyjából ugyanannyian érkeztek, mint 2019-ben.

Törökország népszerűségéhez az is hozzájárulhat, hogy itt találhatták idén a legolcsóbb tengerpartot a turisták, de más helyekre is rejtőznek az országban, melyeket bátran nevezhetünk a földi paradicsomnak.

(Forrás: Travelpulse, képek: Getty Images, Unsplash)

ForwardKeys | nyár | utazási trendek | trendek | Isztambul

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom