Close
Százezrek utaznak idén egy különös ok miatt Isztambulba

Százezrek utaznak idén egy különös ok miatt Isztambulba

Több mint kétszeresére nőtt az Isztambulba érkező turisták száma az egy évvel ezelőttihez képest. 

A török metropolisz régóta vonzónak számít nemzetközi körökben, leginkább kultúrája, művészete és történelme okán. A világjárványt megelőzően viszont ugrásszerűen megnőtt azon külföldiek száma, akik vásárlás és egészségturizmus céljából érkeztek.

2020-ban még masszív visszaesést lehetett tapasztalni, a külföldi látogatók száma most viszont jóval magasabb, mint a pandémia előtt volt.

Hivatalos adatok szerint az Európából és az Egyesült Államokból Isztambulba érkező turisták száma júniusban közel 115 százalékkal, 1,47 millióra emelkedett. Ez több mint kétszerese a tavaly júniusi mintegy 680 ezernek.

Júniusban a német turisták álltak az érkezők listájának élén 126,507 fővel, őket követte 117,169 oroszországi, 99,115 iráni, 96,604 amerikai és 59,901 brit.

Érdekesség, hogy az isztambuli turistaforgalom egyik fő mozgatórugója egy szépészeti beavatkozás, konkrétan a hajbeültetés, ami miatt évente több mint 250 ezren utaznak el Isztambulba.

Mindez azt jelenti, hogy a World Travel & Tourism Council jelentése szerint Törökország lesz a negyedik legnépszerűbb európai úti cél idén nyáron, az ország idegenforgalmi bevételei 2022 második negyedévében pedig csaknem megháromszorozódtak.

Törökország felfedezése a gasztronómiánál kezdődik. Az ország konyháját a klasszikus fogások, a fűszeres húsok és a mártogatósok jellemzik. Összeállításunkban csupa olyan ételeket mutatunk, amik kihagyhatatlannak számítanak egy török nyaralás során.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

hajbeültetés | törökország | turizmus | Isztambul | utazás

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram