Nem csak az oroszokra, hanem az ukránokra is büntetést szab ki ez a népszerű turistaparadicsom

Balinak látványosan tele van a hócipője a rosszul viselkedő turistákkal.

Nemrég az fogalmazódott meg bennük, hogy kitiltják a turistákat a szent hegyekről, most pedig újabb korlátozásokon gondolkodnak. Az egyik az, hogy vissza akarja vonni az érkezéskor adható vízumot mind az Oroszországból, mind az Ukrajnából érkező utazóktól. Mint a helyi kormányzó elmondta, mindkét országból sokan "özönlöttek Balira" a háború elől, de nem tartják be a helyi szabályokat.

A múlt héten például a hatóságok több orosz állampolgárt tartóztattak le, mert lejárt vízummal maradtak a szigeten, de olyanok is voltak, akik turistavízummal akartak vállalkozást alapítani.

Mindeközben fontolgatnak  egy másik szigorítást is: megtiltanák a motorozást a turistáknak, mert gyakran megszegik a közlekedési szabályokat. Például póló,  bukósisak, sőt, jogosítvány nélkül ülnek a volán mögé.

Február végétől március elejéig több mint 171 külföldi állampolgár sértette meg a közlekedési szabályokat, egyes turisták még hamis rendszámtáblákat is használtak.

A tervek szerint a turisták az utazási irodák által biztosított járműveken közlekedhetnének. Nemrég egyébként Nepál hozott hasonló szabályt, amelynek értelmében bizonyos túrákhoz a helyi irodák segítségét kell kérni.

Bali terve persze megosztotta az utazókat és a turisztikai szakembereket is. Az egyik bérbeadó cég vezetője szerint például az a probléma, hogy a hatóságok most sem tartatják be a szabályokat. Úgy véli, inkább az ellenőrzőrendszert kellene megerősíteni, amely garantálja, hogy a bérlőknek van érvényes jogosítványuk, legyen szükség kaucióra, és lépjenek fel megfelelően a szabályokat megszegő járművezetőkkel szemben.

A motor népszerű módja a sziget felfedezésének, mert nincs jól kiépített tömegközlekedési rendszer, de a kétkerekű járművekkel jól lehet lavírozni a forgalomban és a festői sikátorokban.

2023 januárjában egyébként a legtöbb turista Ausztráliából érkezett, több mint 91 ezre látogattak ide, a második helyen pedig Oroszország végzett, ahonnan 22 ezren jöttek.

Ha Balira utazol, akkor az újabb és újabb szabályozások mellett ezt a tíz fontos dolgot is tudnod kell.

(Forrás: BBC képek: Getty Images, Unsplash)

motor | indonézia | bali | orosz | turista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom