Close
Oroszország belföldi turizmusát is alaposan megtépázta a háború

Oroszország belföldi turizmusát is alaposan megtépázta a háború

Nemcsak a nyugatról érkező és oda induló turizmus állt le szinte teljesen Oroszországban, de a belföldi légi közlekedés is jócskán megsínyli a háborút.

Az orosz közlekedési minisztérium szerint idén mintegy húsz százalékkal esik vissza a belföldi légiforgalom, vagyis körülbelül 19 millió utassal kevesebb száll repülőre.

Mindebben szerepet játszik az is, hogy még a háború kezdetekor biztonsági okokból  tizenegy repülőteret lezártak

az ország déli és középső részén. Nem fogad járatokat többek között két fekete-tengeri üdülőváros, Anapa és Gelendzsik reptere, valamint a Krím-félszigeten található Szimferopol sem, de Krasznodarba és Rosztov-na-Donuba sem lehet repülővel eljutni.

Idén úgy tűnik, csak a gazdag oroszok mennek nyaralni, ők pedig ezeket az országokat célozzák meg.

(Forrás: HVG, AviationPros, Airways Mag, képek: Unsplash)

háború | repülőtér | Ororszország | belföldi turizmus | légi közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram