Országos munkaszünet bevezetését rendelhetik el október 30-ától Oroszországban

Országos munkaszünet bevezetését javasolta október 30. és november 7. között a járványhelyzet romlása miatt  Tatyjana Golikova, az egészségügyért és demográfiáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Golikova a járvány elleni küzdelem koordinációs tanácsának elnökségi ülésén azt indítványozta, hogy azoknak a régióknak, ahol a legsúlyosabb a járványhelyzet, már október 23-tól tegyék lehetővé a munkaszünet bevezetését.

Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.

Szentpétervár

Javasolták továbbá, hogy egyes, a munkaszünet után november 7-én újranyitó épületekbe csakis az oltottságot vagy a fertőzésből történt felgyógyulást igazoló QR-kóddal, továbbá negatív PCR-teszttel vagy az oltás alóli felmentés igazolásával lehessen belépni. Azt tanácsolta a be nem oltott, nem dolgozó nyugdíjasoknak, hogy vonuljanak önkéntes karanténba. A munkaadóknak azt javasolta: a nem oltakozott, hatvanévesnél idősebb alkalmazottaikat legalább négy hétre irányítsák át távmunkára, hogy alkalmat nyújtsanak számukra a védőoltás beadatására. Valamint az is felmerült, hogy a dolgozók kapjanak két pótlólagos szabadnapot a vakcinációra.

Ez is érdekelhet:

Eltörli a kötelező maszkviselést az egyik légitársaság

A repülőtereken azért hordani kell.

(Forrás: MTI)

járvány | orosz | oroszország | moszkva

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom