Close
Ezzel a négy magyar vörösborral kezdd meg az ünnepi hangolódást!

Ezzel a négy magyar vörösborral kezdd meg az ünnepi hangolódást!

Egy könnyedebb vagy éppen testesebb vörösbor nemcsak az ünnepi vacsorát koronázza meg, de tökéletes társunk a Roadster magazin legfrissebb lapszámának olvasgatásához is.

Az ünnepekhez leginkább a merlot, a pinot noir, a bikavér és a kékfrankos passzol, amelyek ízvilágában a fűszeresség mellett a piros bogyós gyümölcsök is izgalmasan jelennek meg.

A Bortársaság kínálatában több ilyen vörösbor is megtalálható – ezekből válogattuk ki a kedvenceinket.

1. Pannonhalmi Főapátság: Pinot Noir 2021

A Pannonhalmi Főapátságban a borok kifejezetten nagy gondossággal készülnek, nincs ez másként a 2021-es Pino Noir-ral sem, amelyet bogyózás és optikai válogatás után acéltartályban hidegmacerálták, mielőtt erjeszteni kezdték volna.

A végeredmény egy olyan csodálatosan testes bor lett,

amelyet 15-16 Celsius fokra hűtve érdemes fogyasztani barnahúsok, különösen kacsa- és bárányételek kísérőjeként.

2. Gellavilla: September 2020

Balatonszőlősön, 1799-ben épített kőfalak ölelésében található hét hektáros, organikus művelésű területről származik a Gellavilla September 2020-bora, amely merlot és pinot noir keverékeként született meg. A két szőlőfajtát egy napon szüretelték, így első perctől kezdve együtt is erjedtek egy éven keresztül.

A kevésbé édes, sokkal inkább kerek, gazdag ízvilágú bor tökéletes választás egy elegánsabb alkalomra.

3. Etyeki Kúria: Red 2019

Az Etyeki Kúria nem egyszer megcsillogtatta már tudományát gyöngyöző borban és tradicionális pezsgőben is, ám a kékfrankosból, merlot-ból és pinot noir-ból készült Redet tartják a pince főborásza kedvencének. A szőlőket kíméletes bogyózást követően két hétig héjon, majd az almasavbontást követően tartályokban, illetve tölgyfahordókban erjesztik.

A házasítást követően jön létre a semmihez sem hasonlítható rubin szín, amely ezer közül is megkülönbözteti az Red 2019-et.

A bor illatában a szeder és vörösáfonya köszön vissza egy kevés szegfűszeg és medvecukor kíséretében, kóstolás során pedig piros bogyós gyümölcsöket, fűszerességet és hibiszkuszt fedezhetünk fel.

4. Bott Frigyes: Faricka Kékfrankos 2020 (Bio)

A muzslai Öreg-hegyről származó, biodinamikusan művelt szőlőből, spontán erjedéssel, majd tizennégy hónap hordós érleléssel és fél év acéltartályban történő várakozást követően,

szűretlen palackozással készült Faricka Kékfrankos 2020 igazi kuriózumnak számít.

A bor fantasztikus, koncentrált ízvilágú, varázslatos fűszerezésű, elragadóan elegáns illatú, ami kihagyhatatlanná teszi a Bortársaság kínálatából.

vörös bor | karácsony | bor | bortársaság | borajánló

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram