Close
Ezekkel a 360-as kamerákkal mellé nem, kiváló felvételeket viszont lőhetünk

Ezekkel a 360-as kamerákkal mellé nem, kiváló felvételeket viszont lőhetünk

Lehet távirányítószerű vagy gömbölyded, bújhat benne mikrofon vagy GPS, alapvetően a legtöbb 360-as kamerát videórögzítésre találták ki. Ajánlunk öt hasonló, de mégis különböző modellt a piacról. 

Ricoh Theta V 360 Spherical

Első ránézésre inkább légkondiszabályzónak tűnik, valójában azonban jóval többet tud, mint arra az egyszerű és letisztult formájából következtetnénk. Versenytársainak nagy részével ellentétben például beépített mikrofonjával hangot is képes rögzíteni, de a lényeg persze a videókon és a fotókon van.

Háromszázhatvan fokos videók esetén kiváló minőségű 3840×1920 pixel felbontású felvételekre számíthatunk tőle, tizenkilenc gigás memóriájának köszönhetően bőven akad hely a tárolásukra.

A fotókat illetően tizennégy megapixeles képeket varázsolhatunk, természetesen az összes tartalmat átköltöztethetjük az okostelefonunkra.

Samsung Gear 360 

Rögtön az elején nem árt tisztázni, hogy kizárólag Samsung telefonokkal és iPhone-nal kompatibilis. Kényelmesen megmarkolható, kevés helyet foglaló, praktikus és dizájnos kis eszköz a Samsung 360-asa, amely egyszerűen és könnyen irányítható, bár a kameraképét csak telefonon keresztül engedi láttatni.

Fotózáskor tizenöt megapixeles képeket lő, a videói 4096×2048 pixel felbontásúak.

Egy töltéssel bő kétórányi videózást bír az akksija, és a vízállósága mellett szintén jó dolog, hogy 16:9-es képarány is választható.

A felvételek Bluetooth-szal könnyedén átránthatóak a telefonra.

GoPro Fusion 360

A GoPro Fusion karcsú és masszív testébe zárva a legkiválóbb kép- és videóminőséget szállítja. Nagy látószögű objektívjével 5228×2624 pixeles videófelvételeket hoz, a fotósok pedig bizonyára izgalomba jönnek a lehetséges tizennyolc megapixeles képek rögzítésekor (éjszakai opcióval!).

Elképesztő tudásmennyiséget zártak ebbe a csodaszerkezetbe: beépített mikrofon, hangvezérlés, GPS mind-mind prémiumszolgáltatásnak tűnnek egy hagyományos kamerához képest, ennél fogva rendesen megkérik az árát.

Insta360 Nano S 360

Legjobb választás az iPhone-osoknak, simán csatlakozik már a 6-oshoz is. Az Insta360 Nano S 360-assal 4K-s videót alkothatunk, de ami igazán meglepő, hogy óriási, húsz megapixel felbontású fotókat készíthetünk vele.

Mivel fél életünket a közösségi médián lógva töltjük, jó hír az Insta- és Facebook-lovagoknak, hogy élő közvetítést is tolhatunk rajta keresztül.

Mondjuk az akksija csupán egy órát bír, szóval túlzásba azért nem szabad vinni a streamelést. Tölteni micro USB-csatlakozással lehet.

Insta360 Air 360

Hogy az androidosok se érezzék magukat kirekesztve az Insta360-asok táborából, nekik a könnyű és kompakt Air 360-as kínál hasonlót, igaz, a fenti változathoz képest valamivel visszafogottabb kiadásban.

Maximum 2K-s videófelvételek rögzítése lehetséges (360-as fényképeknél ugyanez 3K) a gömb alakú készülékkel, de iOS-es pajtásához hasonlóan ő is akadálytalanul ajtót tud nyitni a közösségi média csodálatos világába.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: wired.com, theverge.com, mashable.com, techcrunch.com, wallpapershome.com)

Ricoh Theta | kamera | Insta360 Nano | Samsung Gear | GoPro Fusion

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram