Close
Ezt az öt ételt kóstold meg, ha Rómában jársz

Ezt az öt ételt kóstold meg, ha Rómában jársz

Az olasz konyha messze nem pizzából és tésztából áll, bár tény, hogy ezeket is érdemes megkóstolni akkor, ha Rómába látogatunk. Ajánlott azonban megismerkedni az olasz főváros sajátos konyhájával is, ami a klasszikus ízeken alapul. Mutatjuk, mik azok a fogások, amelyek valóban kihagyhatatlannak számítanak.

Articsóka, bárhogy elkészítve

A római piacokon gyakorlatilag nincs olyan kofa, akinél ne lehetne articsókát vásárolni. Ennek az oka, hogy az alapanyag a római konyha egyik legfontosabb összetevője.

A legtöbb helyen egészben sütik vagy párolják, a semmihez sem hasonlítható, különleges ízvilágát pedig olívaolajjal, fokhagymával és zöldfűszerekkel emelik ki.

Cacio E Pepe

Róma legikonikusabb tésztaétele a cacio e pepe, amely a nevét juhtejből készült parmezán sajtjáról kapta. A pepe a fekete borsot takarja, amelyet frissen őrölnek a fogás elkészítése során.

Meglepő, de tulajdonképpen ennyire van szükség az étel elkészítéséhez, na meg egy kevés főzőlére és természetesen a tökéletesre főtt tésztára. A végeredmény egyszerű, de tényleg nagyszerű.

Pizza Al Taglio

A Pizza al Taglio nem konkrét pizzafajtát jelent, hanem egy szelet pizzát.

A tradicionális olasz ételt ugyanis mindenhol másként készítik, városonként eltérőek az összetevők és az elkészítés módszerei is.

Rómában is kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy friss helyi alapanyagokból készítsék el.

Porchetta

Az Örök Város legnépszerűbb szendvicse lassan főtt sertéshúsra épül, amelyet szendvicsbárok mellett a piacokon is érdemes megkóstolni.

 

A hús kiválóan illeszkedik a ropogós ciabatta kenyérhez, így a fogás akár ebédre vagy vacsorára is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Maritozzi

Ha valami édesre vágyunk, a maritozzi a legjobb választás.

Az olasz főváros első számú péksüteményét általában reggelire egy csésze eszpresszóval fogyasztják és szinte minden magára valamit adó kávézó üvegpultjában megtalálható.

Ha otthon élnél meg egy kis olasz életérzést, akkor itt mutatunk variációkat az olaszok legjobb előételére.

(Fotók: Getty Images)

tipp | gasztronómia | olaszország | kipróbálni | lista

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram